Børnearbejde er en moderne form for slaveri. Arkivfoto
Livet her

March mod menneskehandel

Tur på 2,3 kilometer skal skabe opmærksomhed om moderne slaveri

13. oktober 2017 kl. 16:38

AALBORG: På lørdag 14. oktober marcherer Aalborg mod menneskehandel. Walk for Freedom, som marchen hedder, sætter fokus på, at slaveri er et stigende problem rundt om i verden.

Når vi hører ordet slaveri, så tænker vi hovedsageligt på de amerikanske sydstater før borgerkrigen. Men slaveri hører desværre ikke kun til i historiebøgerne. Rundt om i verden lever mennesker i stigende grad som eksempelvis sexslaver eller børnearbejdere. Der har aldrig været så mange slaver i verden, som der er i dag, og vi ønsker at sætte fokus på bagmændene med Walk for Freedom, siger koordinator for walken i Aalborg, Annika Kirstine Sommer.

Walk for Freedom er ikke en velgørenhedsmarch i traditionel forstand, for hovedformålet er at skabe opmærksomhed om problemet, ikke at samle penge ind direkte. Dog skal alle, der deltager, købe en t-shirt til 100 kroner, hvor overskuddet går til at afskaffe og forebygge moderne slaveri.

Indtil videre forventes 150 mennesker at deltage. De vil alle have bandanas for munden.

- Det har vi for at symbolisere, at ofre for menneskehandel ikke har en stemme, og problemet ikke omtales nok, siger Annika Kirstine Sommer.

Ruten går gennem Aalborgs midtby (gågaderne, Nytorv, Vesterbro og Jomfru Ane Gade) og er på cirka 2,3 kilometer.

Velgørenhedsmarchen starter og slutter i Musikkens Hus. Marchen foregår i tidsrummet klokken 10 - 13.

Walken arrangeres ikke blot i Aalborg, men i alle Danmarks større byer. Men det er første gang i Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste