Kronprinsesse Mary Klipper den røde snor, når Nøvling Skole indvies 2. november. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Livet her

Mary indvier ny skole

Kronprinsessen klipper den røde snor 2. november

20. oktober 2017 kl. 12:59

NØVLING: Kronprinsesse Mary kommer og indvier den ny skole i Nøvling 2. november.

Det var elevrådet, der havde invieteret kronprinsessen. Elevrådet skrev bl.a.: "Elevrådet på Nøvling Skole vil hermed gerne invitere Deres Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary til at indvie vores nye skole torsdag den 2. november 2017. Det vil vi, fordi De er en sej kronprinsesse."

Disse linjer og lidt til skrev et spændt elevråd til H.K.H. Kronprinsessen, velvidende at de nok ikke skulle gøre sig forhåbninger om at få kongeligt besøg helt derude på landet langt fra slottet.

Men H.K.H. Kronprinsessen ikke bare læste brevet, hun svarede ja tak og kommer derfor og klipper snoren, når Nøvling Skole den 2. november slår dørene op til en skole, hvor alt undtaget ydervæggene er nyt.

- Vi troede næsten ikke, det ville lykkes, men eleverne skrev brevet, og så krydsede vi fingrene. Så nu har håndværkerne lovet at blive færdige til åbningen, siger skoleleder Lene Burchard Jensen.

På Nøvling Skole lægger de ud over fagligheden stor vægt på at være gode ved hinanden og gode kammerater. De er blandt andet en del af anti-mobbeprogrammet Fri for Mobberi, som er et samarbejde mellem Maryfonden og Red Barnet.

Nybyggeriet er tegnet, så det understøtter de gode venskaber og fællesskabet, men der er også kroge og huler, hvor en eller flere elever kan fordybe sig i fred.

I februar 2017 påbegyndtes renoveringen, og alle elever flyttede ind i skolens gamle træpavillon. Undervejs er der dukket mange overraskelser op - men dygtige fagfolk har klaret dfordringerne, og nu er en flot ny skole klar.

Renoveringen har kostet omkring 10 millioner kroner.

Nøvling Skole har cirka 150 elever og cirka 30 børn i børnehaven.

Annonceret indhold

Nyeste