Foto: Facebook
Mennesker

Mathias udlever sin fodbolddrøm

Hidtil har den 16-årige Mathias Ross fra Hasseris spillet for Aalborg KFUM. Nu er han på U17 landsholdet og har fået sin første kontrakt i AaB.

15. oktober 2017 kl. 09:57

AALBORG: Det er mange drenges store drøm at komme til at spille fodbold. Det gælder også for Mathias Ross, der snørede fodboldstøvlerne for første gang som 10-årig. Siden er det gået stærkt, og i dag er der flere, der har fået øjnene op for hans talent som midterforsvarer.

Vild udvikling

Han er født og opvokset i Aalborg, og bor lige nu i Hasseris med sin familie. Til daglig går han i 1.g. på Aalborghus Gymnasium i en idrætsklasse med mange andre eliteatleter. For der skal også være tid til sporten, der er blevet mere tidskrævende med tiden. Da Mathias Ross startede med at spille fodbold, var det mest for hyggen:

- Jeg gik i skole med dem, jeg spillede med. Dengang var det bare sjovt. Jeg husker tydeligt min første træning, og siden har jeg haft rigtig mange gode tider i KFUM, og jeg har mødt mange mennesker i klubben, som jeg skylder meget, fortæller han.

I dag er han anfører på AaB’s U17 ligahold og har fået debut på AaB’s reservehold, hvor han har spillet sammen med flere af superligaspillerne. Det skriver Aalborg KFUM på deres Facebook, hvor de også ønsker Mathias Ross stort tillykke med kontrakten i AaB.

Foto: Facebook

Mange gode øjeblikke

Han er netop vendt hjem fra landsholdlejr, hvor der var landsholdskamp mod Tyskland på programmet. Han kom ikke på banen, men alligevel betød det meget for Mathias Ross, der uddyber:

- Det at synge nationalsang og bare det at være udtaget i sig selv, er kæmpe stort for mig. For fire måneder siden spillede jeg på 2. holdet. Nu står jeg her i dag med en kontrakt og med landsholdsudtagelse. Han fortsætter:

- Det gør mig bevidst om ting. Også som menneske. Alt er muligt, hvis man vil det nok. "Viljen til at ville skaber evnen til at kunne". Jeg er bare taknemmelig for at få mulighederne og oplevelserne.

Kebab og store nyheder

Da Mathias Ross fik nyheden om, at hans far havde snakket med Anders Damgaard (red. AaB’s talentchef) om en kontrakt, sad han og spiste kebab med nogle venner. Så han blev overrasket men selvfølgelig også meget glad:

- Det var et stort øjeblik for mig. Det har været et af mine store mål i rigtig lang tid. Så jeg blev glad og stolt, men jeg er også bevidst om, at det forpligter, fortæller han.

Drømmene for fremtiden ligger også i fodbolden, og Mathias Ross håber at nå sit fulde potentiale og komme langt med sporten.

Annonceret indhold

Nyeste