Megaflimmer er 10 dage pakket med gratis film til byens børn

AALBORG: Byens allermindste borgere får nu deres egen filmfestival.

Det er Aalborg Bibliotekerne, der står bag festivalen Megaflimmer, som hylder film og filmoplevelsen for børn fra 3 år og opefter, skriver bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Fra den 12.-22. februar viser Hovedbiblioteket en perlerække af film - og det er ganske gratis at være med,. Eneste krav er, at du bestiller billetter til de enkelte forestillinger.

Det er Ann Gritt Bang Elmeskov, der er børnebibliotekar på Aalborg Bibliotekerne, der står for at arrangere Aalborgs børnefilmfestival.

- Det har jeg drømt om længe, siger hun.

Generelt er Nordjyllands biografer gode til at hente de børnefilm hjem, der findes, Men Ann Gritt Bang Elmeskov synes alligevel, det er noget helt særligt at kunne samle så mange film af kvalitet og substans under samme tag.

Her trækker biblioteket på sin adgang og mulighed for at vise et bredt spekter af film, der i indhold og længde er målrettet de mindstes opmærksomhedshorisont - og som taler bredt til børn på 3 år og opefter.

For børnebibliotekaren drejer det sig om at lukke op for oplevelserne og filmuniverset på den rigtige måde:

- For en 3, 4- eller 5-årig kan det godt være overvældende at skulle ind i en stor mørk sal og sidde i 1-2 timer med en masse fremmede mennesker. På vores filmfestival er mulighed for at øve sig sammen med en masse andre børn og forældre, siger hun.

Filmfestivalen finder sted 12.-22. februar kl. 09.30-16.30 i Bibliografen på 1. sal. Biblioteket understreger at forældre tolereres i salen.

Du kan se børnefilmfestivalens fulde program her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...