I år er der flere nye versioner af fastelavnsboller, som du kan sætte tænderne allerede nu

AALBORG: Er du klar til at lade mundvandet løbe og sende smagsløgene til himmels, når du sætter tænderne i årets første fastelavnsbolle?

Om du er mest til den gammeldags version med creme eller du ikke kan få nok af en bolle pumpet med flødeskum, så er de første fastelavnsboller begyndt at dukke op i kagemontrene hos byens bagerier.

Her giver vi dig en virtuel smagsprøve på fem fantastiske fastelavnsboller, så du kan udvælge din personlige favorit.

1. Syre eller sødme

Line Ettinger Julsgaard
Udvalget byder også på hindbærfløde eller karamelcreme. Foto: Guldbageren Vestbyen

Når du træder ind hos Guldbageren Vestbyen, møder du synet af flere forskellige versioner af den velkendte fastelavnsbolle.

Denne klassiske version giver dig lidt af det hele, så du ikke skal undvære noget. Du får en sprød dej, glasur og mulighed for selv at vælge en lækker midte fyldt med enten syre eller sødme. Du kan nemlig vælge mellem hindbær, svesker eller creme.

Her kan du få en enkelt for 14 kroner, mens fire koster 49 kroner.

2. For chokoladeelskere og barnlige sjæle

Line Ettinger Julsgaard
Børn og barnlige sjæle vil med garanti elske denne nyfortolkning, der har både øjne, næse og mund. Foto: Byens brød og kager

Svinger du forbi Byens brød og kager i Nørresundby, bliver du mødt med ren fastelavnsstemning. Udover de traditionelle slags har bageren også tryllet lidt med nogle nyfortolkninger.

Den velkendte af weinerbrød med fløde har nemlig fået både øjne og tunge til glæde for de barnlige sjæle. Kan du slet ikke få nok af chokolade, finder du også en overdådig bolle med chokoladeovertræk.

De koster 25 kroner, og er du mere kagesulten, kan du også snuppe fire styk for 85 kroner.

Pssst... Bagerens egen favorit er den med chokoladeovertræk.

3. En gammeldags fætter

Line Ettinger Julsgaard
Inden i herligheden gemmer sig enten creme eller hindbær. Foto: Line Ettinger Julsgaard

I midtbyen på den centrale placering i Christiansgade ligger en bager af den helt gammeldags slags. Det ikoniske bageri, Othello Bageriet, har igen i år lækre fastelavnsboller i kagemontren til 16 kroner stykket.

For at lave lidt skæg og ballade har de døbt de ellers klassiske fastelavnsboller 'Fætterlavnsboller'. Selvom navnet er lidt anderledes, er smagen med enten creme eller hindbær meget velkendt.

4. En flødefyldt lækkerbisken

Line Ettinger Julsgaard
Skal du have en flødeskumsfyldt fastelavnsbolle, kan du sætte kurs mod Hasseris Bageren. Foto: Hasseris Bageren

I Hasseris kunne noget tyde på, at bageren har længtes efter at sætte hænderne i fastelavnsbolledejen, og kunderne har ventet et lille år på at sætte tænderne i den traditionelle bolle.

For Hasseris Bageri var måske byens hurtigste til at smække fastelavnsboller over disken. Allerede anden juledag kunne man se på Facebook, at sæsonen med fastelavnsboller var skudt i gang.

Her får du en flødefyldt lækkerbisken lavet af en klassisk wienerdej, der har fået et fint snit og derimellem en luftig flødeskum. Hele herligheden er toppet med flot, blank glassur - i rigelige mængder.

Her får du en for 22 kroner og tre for 48 kroner.

5. En bid af Sverige

Line Ettinger Julsgaard
En fastelavnsbolle med inspiration fra Sverige med et twist af nødder og guldstøv. Foto: Lagkagehuset

Måske er det ved at være noget tid siden, du har været i udlandet? Men derfor kan du på Lagkagehuset godt tage en lille smagsoplevelse fra Sverige med dig hjem.

I år kan du nemlig finde en såkaldt Semla-bolle, der er en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med et twist. Udover en lækker flødeskum er bollen fyldt med kardemommecreme og en sød mandelmasse.

Semla-bollen står dig i 30 kroner, og er pyntet flot med hasselnødder og guldstøv til dem, der gerne vil have lidt ekstra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...