Puslespil er igen populære - ikke bare i Danmark, men f.eks. også i USA og England. Foto: Lasse Sand
Shopping

Med på bølgen? Nu kan du få Aalborg-motiver på dit puslespil

Fotohandler sælger puslespil med flotte fotos af byens attraktioner

24. april 2020 kl. 09:19

AALBORG: De har været der hele tiden, men mange af os havde vist glemt dem lidt.

Nu har coronakrisen imidlertid bragt puslespil tilbage på hitlisten over afslappende aktiviteter, vi kaster os over, mens det sociale liv er på vågeblus.

Puslespil har med andre ord - i Danmark såvel som f.eks. England og USA - fået deres anden ungdom. Hvor motiver tidligere ofte kunne findes blandt blomster, dyr og bygninger, så er udvalget af brik-billeder i dag enormt - fra smukke kunsttryk over filmmotiver til bykort.

Og hvorfor så ikke også puslespil med kendte motiver fra Aalborg. Sådan tænker i hvert fald indehaver af Click på Boulevarden Jes Asmussen.

- Vi er jo nødt til at finde på noget nyt, og det her er en sjov gimmick, fortæller han.

Jes Asmussen har også oplevet, at der er stigende interesse for puslespil. Foto: Lasse Sand

Ideen fik han fra kunder, der efterspurgte netop Aalborg-motiver, og da han i forvejen laver folks private fotos om til brik-billeder, var der ikke langt fra ide til handling.

Motiverne af blandt andet Fjordbyen, Musikkens Hus og det store vægmaleri ved Vestbyen Station har han - selvfølgelig med tilladelse - lånt af Thorkil Jensen, der er ivrig fotograf og driver Facebookgruppen Aalborg i små fotoglimt.

- Man kan så vælge mellem syv motiver, som bliver lavet i en rigtig fin kvalitet af Ravensburger. Det er puslespil, der kan holde til at blive samlet igen og igen, siger han.

Du kan vælge mellem syv forskellige motiver til puslespillene - fe.sk Musikkens Hus og Fjordbyen. Foto: Lasse Sand

Jes Asmussen har de seneste uger stort set passet forretningen alene, for medarbejderne er sendt hjem. Og selv om dagene indimellem har været lange og kunderne få, så har han også mærket den generelt stigende interesse for puslespil.

For selv om det i flere år har været muligt at komme ind med sit eget billede og få sat det på brikker, så har coronakrisen fået flere end vanligt til at dykke ned i mobilens kamerarulle og finde et godt skud af f.eks. børn og kæledyr.

- Det er jo også en god måde at få brugt sine billeder på, fastslår han.

Puslespillene med Aalborg-motiver kan bestilles med henholdsvis 500 og 1000 brikker i butikken på Boulevarden.

Annonceret indhold

Nyeste