Efterdønninger af coronaen og unge på sabbatår sætter sit præg på studiemiljøet

AALBORG: Der er mange uddannelser at vælge mellem på Aalborg Universitet - men når det kommer til popularitet, er der især to, der til stadighed skiller sig ud.

Medicin og psykologi er som tidligere år de studier på AAU, som får allerflest ansøgninger. Begge studier har i år oplevet stor søgning, og både antallet og andelen af 1. prioritetsansøgninger er steget til begge studier.

Men der er ikke plads til alle, og AAU har i år måttet afvise 1686 kvalificerede ansøgere til medicinstudiet.

Ikke overraskende topper psykologi og medicin også top 5-listen over studier med det højeste gennemsnit. Årets grænsekvotient på psykologi er på 10,1, mens den er 10 på medicinstudiet. De tre andre studier på listen er Kommunikation & Digitale Medier med 8,4, Medicin med Industriel Specialisering med 8,3 og Jura med 8,2.

Samlet set har 3.780 studerende fået tilbudt en studieplads på universitet, hvilket er et fald på 571 studerende i forhold til sidste år. Det svarer til 13,1 procent,

Ifølge AAU er faldet et udtryk for en generel tendens i hele universitetssektoren, og årsagen er formodentlig en blanding af efterdønninger oven på nogle år med corona-pandemi, som betød ekstraordinært mange ansøgere og optagne, foruden en tendens til, at flere unge nu igen ser ud til at tage mere end et sabbatår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...