Ifølge Frihedsbrevet var Jens Kristian Munk involveret i håndteringen af donationerne fra Jesper Skovsgaards selskaber. Det afviser han selv. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier
Livet her

Medie: S involveret i opdeling af donation fra erhvervsmand

Ifølge Frihedsbrevet hjalp Socialdemokraterne Jesper Skovsgaards selskaber med donationer, så de kunne holdes anonyme. Socialdemokratiet afviser anklagerne

21. januar 2022 kl. 09:57
Opdateret 09. maj 2022 kl. 14:28

Opdatering 26/1: Jens Kristian Munk oplyser til Nordjyske, at han ikke var kampagneleder for Thomas Kastrup-Larsen i 2017, men at han var en del af kampagnegruppen.

AALBORG: Tre donationer til Socialdemokratiet på i alt 50.000 kroner fra firmaer helt eller delvist ejet af Jesper Skovsgaard, har fyldt i det nordjyske mediebillede de seneste dage. Tre donationer fra samme adresse, samme dag, men fra tre forskellige firmaer med samme direktør.

Frihedsbrevet, der først beskrev donationerne tirsdag, fortæller fredag, at Socialdemokratiet selv var involveret i at dele donationerne op.

Ifølge mediet var tidligere kommunaldirektør og senere kampagneleder for Thomas Kastrup-Larsen (S), Jens Kristian Munk, involveret i håndteringen af donationerne. En anklage, han dog afviser.

Donationerne er blandt andet kommet i fokus, fordi opdelingen fritog partiet for at skulle offentliggøre identiteten bag donationerne.

Jesper Skovsgaard bekræftede torsdag over for Nordjyske, at tre firmaer, han helt eller delvist ejede, stod bag de tre donationer. Han fortalte, han mener, opdelingen skyldtes regnskabsmæssige årsager, men understregede at donationerne foregik efter reglerne på det tidspunkt, de blev givet.

Afviser involvering

Den lokale formand for Socialdemokratiet i Aalborg, Jens Larsen Pedersen, afviser fuldstændigt, at partiet har været involveret i, donationerne skulle deles op.

- Jeg synes, det er en grim antagelse at sige, det er noget, som vi bevidst har gjort for at skjule noget. Det er simpelthen ikke rigtigt, fastslår han.

Jens Larsen Pedersen understreger også, at donationer til valgkampen og partiet kører fuldstændig adskilt fra borgmesteren. Han mener desuden, det er en grov påstand, at kassereren i foreningen burde have sagt stop, da der blev sendt donations-regninger til tre forskellige firmaer med samme adresse.

- Vi har også fået penge fra andre firmaer, hvor man på en eller anden måde kan sige, der er nogle personsammenfald i ejerkredsen. Der er mange erhvervsfolk, der er involveret i forskellige firmaer. Det er ikke noget, vi går ind og graver i. Vi modtager penge efter de regler, der er.

Lokalformanden forklarer, at når de får donationer fra forskellige firmaer med forskellige cvr-numre, ser de det som selvstændige donationer.

- Reglerne er sådan, og det er dem, vi spiller efter, siger han.

- Jeg synes, det er en helt vanvittig anklage at komme med efter fem år og sige: ”Du burde ikke have indkrævet de penge. Du burde havde givet dig til at undersøge, hvem de kom fra, og hvorvidt det kan se mistænkeligt ud, det er til den samme adresse”. Det synes jeg altså er helt ude i skoven.

Jens Larsen Pedersen vil dog gerne fremadrettet diskutere, om reglerne bør være anderledes med fx større gennemsigtighed og andre beløbsgrænser.

- Det vil jeg gerne være med til at diskutere, men det skal være fremadrettet.

Ingen er blevet forfordelt

Lasse Frimand Jensen (S), der er formand for byrådsgruppen i Socialdemokratiet ønsker ikke at svare på, hvad hans holdning er til opdelte donationer. For ham handler det om, hvorvidt reglerne er overholdt.

- Jeg tænker først og fremmest på, om vi overholder loven og reglerne på området. Det er der blevet orienteret om, at det er der.

- Jeg tager mig af det politiske spor i den her sag, og det handler om, hvorvidt Jesper Skovsgaard eller andre virksomheder bliver forfordelt af Socialdemokratiet i Aalborg eller af Aalborg Kommune, og det kan jeg klart afvise. Der er ingen, der bliver forfordelt. Alle får den samme behandling, understreger han.

Se også
- Det er virkelig, virkelig alvorligt
Se også
Nybyggerne-projekt og donation har intet med hinanden at gøre, siger direktør
Annonceret indhold

Nyeste