Kirkens Korshær har nytænkt butikken i Søndergade, se her hvornår den åbner

AALBORG: Det kommer til at handle mindre om genbrug og mere om mennesker. Sådan lød det fra Kirkens Korshær, da vi marts kunne fortælle, at man var godt i gang med at nytænke genbrugsbutikken, der har været lukket siden før jul.

Og når butikken i Søndergade snart åbner igen, er den ændret fra mere traditionel genbrugsbutik til en bæredygtig butik med upcyclede møbler, tøj, muleposer og lignende.

- Vi kommer til at have et langt større fokus på upcycling og redesign, hvor vi simpelthen tager udgangspunkt i ting, der ellers kunne ende på lossepladsen og så fikser og frisker op, så det bliver et unikt nyt produkt, har Jonas Jakobsen, som er regionschef hos Kirkens Korshær i Nordjylland, tidligere sagt til os her på aalborg:nu.

- Det kan eksempelvis være en sofa, der bliver til bænke, skuldertasker vi laver af nogle bannere, vi har fået fra Kunsten - eller nogle små skabe, der slibes og får en klat maling.

Men målet med butikken er faktisk ikke kun at samle penge ind. Det er nemlig også et projekt, der samler organisationens varmestue, familiestøttende arbejde og arbejdet med unge.

- Pengene går stadig til vores projekter, men butikken er faktisk et produkt af, at vi gerne vil give vores brugere et inkluderende arbejdsfællesskab og et meningsgivende livsværk. At de oplever, at deres evner faktisk kan bruges og produktet kan sælges, så man selv er med til at hjælpe andre, har Jonas Jakobsen tidligere forklaret.

Og nu er man nået så langt med arbejdet, at en åbningsdato er på plads. Kirkens Korshær har oprettet en begivenhed på Facebook som fortæller, at butikken i Søndergade 14 åbner igen onsdag 29. juni klokken 13.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...