Anne Madsen Tabor og Jakob Gaard Nielsen står bag EasyGoing, der gør det nemmere for dig at holde ferie.
Mennesker

Anne og Jakob har fået en god idé: Her kan du leje udstyr til din ferie

Det står parat til brug, når du når frem til dit sommerhus eller hotel - leveret af lokale for at undgå langvarig transport og miljøbelastning

27. september 2022 kl. 19:41

AALBORG: De fleste kender det vist godt: Det kan være svært at begrænse sig, når man skal på ferie. Pludselig er kufferten alt for lille, og ofte er det kun de mest nødvendige ting, der bliver plads til. 

Men fortvivl ikke, for de to iværksættere Anne Madsen Tabor og Jakob Gaard Nielsen er med deres nye firma EasyGoing klar til at hjælpe.

Hos iværksætterduoen kan du blandt andet leje udstyr til udendørs aktiviteter og motion.

- Vi har skabt et firma, der udlejer udstyr til rejser - på rejsemålet - alt fra klapvogn og badevinger til telt og træningsudstyr. Vi ønsker at bidrage til et nyt mindset, hvor vi lejer mere og ejer mindre, siger Anne Madsen Tabor.

-  På den måde kan vi mindske bagage i flyene samt komme "brug og smid væk"-kulturen på rejsemålene til livs. Vi har selv oplevet, at man køber noget bras i en souvenirbutik og efterfølgende smider det væk, når man skal hjem.

Det skal være nemt og billigt

I det hele taget er det altafgørende for de to, der har været venner siden barndommen i Vodskov, at deres firma er så bæredygtigt som overhovedet muligt.

En grill er der måske ikke lige plads til i kufferten, men her kan du leje den. En del af tanken bag EasyGoing er nemlig også, at vi skal smide så lidt væk som muligt og i stedet bruge tingene mere end en gang.

- Grundprincippet er, at du vælger stedet, og vi afleverer det bestilte på hotellet og henter det igen via lokale samarbejdspartnere. Hele idéen er, at det skal være nemt og billigt for dig at leje udstyr, der både er bæredygtigt og af god kvalitet, siger Jakob Gaard Nielsen.

Man kan leje eksempelvis klapvogn, strandtennis eller surfboard hjemmefra, og så står det klar, når man ankommer til hotel eller sommerhus. Og tingene bliver leveret af lokale, som EasyGoing samarbejder med, så man undgår langvarig transport og belastning af miljøet.

- I øjeblikket er vi i dialog med forskellige hoteller og sommerhusudlejere i Danmark, for det er dem, der har kontakt med gæsterne og ved, hvad de efterspørger.

De to iværksættere lagde for alvor kræfterne i deres firma i foråret, og indtil videre kan du leje ting på udvalgte steder i Nordjylland og på Sjælland via deres webshop.

Og Anne Madsen Tabor og Jakob Gaard Nielsen håber, at de er klar med deres første, udenlandske destination - Mallorca - efter nytår.

En mere hyggelig ferie

Det er netop på rejser til udlandet, de selv har gjort sig nogle erfaringer - for der skal også være plads til det, der gør ferien sjov og aktiv.

- Min kæreste og jeg har altid rejst rigtig meget, og vi er ikke dem, der ligger ved poolen på hotellet. Vi dyrker begge motion, hiking i bjergene, aktiviteter i vand og sand osv. Og så er det bare besværligt, hvis man skal have køletaske og parasol med hjemmefra, siger 43-årige Jakob Gaard Nielsen.

Anne Madsen Tabor er flyttet tilbage til vennernes fælles barndomsby, Vodskov tæt på Hammer Bakker her, mens Jakob Gaard Nielsen bor i København.  

Hans jævnaldrende forretningspartner nævner, at EasyGoing henvender sig til flere forskellige målgrupper.

- Inspireret af Jakob er det dem, der gerne vil ud i naturen, opleve og være aktive. De kan leje vores grill, padleboard, eller måske en hængekøje eller et telt i træerne, siger Anne Madsen Tabor.

 - Vi henvender os også til dem, der skal bruge eksempelvis  trænings- og yogamåtter. Og så er det selvfølgelig børnefamilierne, hvor det kan være svært at få plads til både legetøj og klapvogn. 

Derudover har iværksætterne et generelt fokus på alle, der går op i bæredygtighed, og det behøver såmænd ikke være store ting, man lejer. Det kan også være noget så lavpraktisk som petanque, skateboard, stang eller -strandtennis.

- Det er små ting, men det gør det hele lidt hyggeligere.

Målet er at nå ud i hele Europa

Iværksætterne er i øjeblikket ved at lave aftaler og finde ud af, hvad det er, turister og andre gæster på hoteller og i sommerhuse efterspørger. 

Det er ikke kun store ting, du kan leje via EasyGoing, det er også blandt andet forskellige spil. - Alt det, der gør ferien lidt sjovere, siger ejerne.

For ambitionerne for EasyGoing er store, selv om der endnu ikke er så mange aftaler på plads.

- Vi håber, at vi på sigt kan nå ud i det meste af Europa, for vi mener, at vores måde at rejse på er sjovere, billigere og mere bæredygtig, siger Jakob Gaard Nielsen, mens Anne Madsen Tabor supplerer:

- Vi håber, at folk kan se, det her er en god idé - og at de vil give os en chance. Vi lover, det bliver godt.

Du kan læse mere på www.goeasygoing.com

Annonceret indhold

Nyeste