Emil Otto har selv komponeret de fleste af numrene på det nye album "Ain't Love a Beautiful Thing". <i>Foto: Lucas Illanes</i>
Mennesker

Det vendte på El Mundo: Nu kaster Emil Otto sin kærlighed på Aalborg

Et job i Jomfru Ane Gade blev vendepunktet for Emil Ottos karriere som jazz-musiker. Nu udgiver han sit første album

10. september 2022 kl. 15:54

AALBORG: Emil Otto skal have jakkesættet på nu, her på DSB-togets trange toilet, for tidsplanen er skredet, og bandet står allerede klar på scenen. Da toget ruller ind, må han løbe til Jomfru Ane Gade og op ad trappen til den levende musik på El Mundo, som han skal ind og synge til.

- Der var fuldstændig pakket med mennesker på El Mundo. Og folk var helt vilde efter hver solo, fortæller Emil Otto om sit første møde med Aalborgs jazz-scene til Jazz i Gaden, som er et arrangement, der bliver afholdt hver anden onsdag på El Mundo.

- Det var ikke noget, jeg havde oplevet i Aarhus.

Blomstrer i Aalborg

- Der ér bare noget særligt ved jazz-miljøet i Aalborg, forklarer Emil Otto og tilføjer:

- Der er så meget ildsjæl i det.

Foruden de ofte tætpakkede Jazz i Gaden-koncerter mærker han det særligt i det engagement, foreningen jazz9tus lægger i at få Aalborg til at blomstre som jazz-by - og i det faktum, at man som jazz-musiker får en fin betaling for at optræde her i byen, eksempelvis til Jazz i Gaden.

Oprindelig kommer Emil Otto fra Ry, men har for fem år siden været omkring New Orleans i USA for at komme i mesterlære som jazz-musiker - og allersenest har han været omkring Aarhus, hvor han ad flere omgange har søgt ind på Det Jyske Musikkonservatorium, mens han kæmpede for forholdet til en gammel flamme hen over seks år.

Begge dele uden held.

I september 2021 lykkedes det ham så at komme ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg.

- Aalborg har fra start været et perfekt match. Jeg kom ind med det samme, da jeg søgte Det Jyske Musikkonservatorium heroppe.

Kærligheden måtte han dog opgive og lade blive i smilets by - og det forliste forhold har Emil Otto nu skrevet et helt album om, som han debuterede med i sidste uge, fredag 2. september.

I forbindelse med pladeudgivelsen holdt Emil Otto release-koncert på Huset i Hasserisgade torsdag 1. september - og kan nu opleves på i hhv. Aarhus, København og Skanderborg, inden han vender tilbage til de nordjyske og aaborgensiske scener. <i>Foto: Lucas Illanes</i>

Kærlighed til jazzen

- I fem-seks år var jeg i et on/off-forhold. Det var blevet en del af min identitet, især som musiker, fortæller Emil Otto og forklarer, at de hurtige skift mellem nyforelskelse og kærestesorg i lang tid fungerede som brændstof for sangskrivningen.

- Jeg var rigtig forelsket i hende. Det tror jeg altid, jeg vil være. Men at skrive er også en form for terapi, så udgivelsen er en kæmpe forløsning.

Ny kærlighed har Emil Otto dog ikke fundet endnu, men han leder heller ikke efter den.

- Leder man først efter den, kommer den aldrig.

Ain't Love a Beautiful Thing kan lyttes på Spotify, og skal du opleve Emil Otto live her i byen, skal du svinge forbi El Mundo til et af deres Jazz i Gaden-events, hvor det hele startede. Næste arrangement er 21. september, men programmet er dog endnu ikke fastlagt, ifølge Facebook-begivenheden.

- Men jeg kunne helt sikkert godt finde på at kigge forbi i løbet af efteråret, hvis muligheden byder sig, fastslår Emil Otto.

Annonceret indhold

Nyeste