Publikum i Musikkens Hus fik en ekstra oplevelse med, da Emil Smed under en koncert med Rasmus Nøhr friede til Maja Dannevig.
Mennesker

Emil friede til Maja foran stort publikum

Koncert med Rasmus Nøhr i Musikkens Hus tog pludselig en drejning

15. oktober 2022 kl. 19:16

AALBORG: Egentlig var han helt rolig. Alt var forberedt og planlagt til sidste detalje. Alligevel blev det lidt mere hektisk, end Emil Smed lige havde forestillet sig. 

- Jeg var ind og ud af salen to-tre gange for at gå på toilettet og skulle pludselig også aflevere et glas. Jeg tror, min kæreste på det tidspunkt var i tvivl, om jeg havde fået en alvorlig madforgiftning, efter vi havde været ude at spise, forklarer han med latter i stemmen. 

I flere måneder har den 29-årige frederikshavner båret på en hemmelighed af de helt store. For forleden skulle han og kæresten Maja Dannevig ind og høre Rasmus Nøhr i Musikkens Hus, og netop den danske sanger har en helt særlig plads i parrets liv.

- Det er en intimkoncert med ham i Aarhus i 2019, der er vores årsdag. Der, vi for alvor blev kærester, og vi har de seneste år grint og grædt og lyttet til hans musik, fortæller han og tilføjer, det derfor var oplagt, at det skulle være til en Rasmus Nøhr-koncert, at han ville stille et af livets helt store spørgsmål.

Vise sin kærlighed

For det er netop, hvad Emil Smed gjorde. Midt i koncerten, midt på scenen i Musikkens Hus - spurgte han Maja, om hun ville gifte sig med ham.

- Det, jeg var mindst nervøs for, var faktisk, om hun skulle sige nej. 

De mange ture ind og ud af salen var - som du måske har regnet ud - en del af Emils forsøg på at skjule for kæresten, hvad der var ved at ske. For dels skulle han have sine egne og Maja Dannevigs forældre og parrets søstre smuglet ind i salen, og dels skulle de sidste detaljer koordineres med aftenens kunstner. 

- Planlægningen begynde for måneder siden. Billetterne blev sat til salg i sommer, og jeg købte som det første. Jeg skrev så til Rasmus Nøhr på Facebook og erklærede min kærlighed til Maja via hans tekster, og derudaf voksede ideen om at fri, siger han. 

Emil Smed har aldrig været i tvivl om, det skulle være noget helt særligt, når han skulle fri.

Faktisk havde han ikke forestillet sig, det skulle være lige nu, han skulle på knæ, for 23-årige Maja Dannevig er gravid med parrets første barn, en pige, til februar. Men omvendt var det, som om det hele flaskede sig med koncerten og den tiltagende kommunikation med Rasmus Nøhr.

- Og jeg har aldrig været i tvivl om, at det skulle være noget helt særligt, når jeg skulle fri. Vi er vokset op i den romantiske amerikanske film-tradition, og hvis jeg kan vise Maja, at jeg vil stå ved min kærlighed til hende ved at gøre noget helt særligt, så betyder det rigtig meget, forklarer Emil Smed, der ikke lægger skjul på, at han har lagt masser af energi i frieriet. 

Rørt kunstner

Selve øjeblikket, hvor Rasmus Nøhr kaldte Maja Dannevig på scenen under påskud af, at hun var den fan, der hørte flest af hans sørgmodige numre, står både klart og på samme tid lettere tåget for Emil Smed.

- Han bad publikum lukke øjnene og sige "kærlighed til Maja", mens jeg kom ind på scenen og overraskede hende. Og da vi så stod over for hinanden, blev det bare så intenst. Vi var nærmest i trance - i det øjeblik var det "bare" os, selv om vi havde et stort publikum. Det moment vil jeg altid tage med mig, for det var meget bedre, end jeg nogensinde havde forestillet mig, siger han ærligt. 

Efter koncerten kunne parret fejre forlovelsen med familien, og ved midnatstid fik de et opkald fra en både begejstret og rørt Rasmus Nøhr. 

- Han græd faktisk i telefonen og fortalte, hvor nervøs han havde været, og vi endte med at tale en halv times tid om vores fælles oplevelse. 

Parret, der har kendt hinanden i tre år, skal nu i gang med planlægningen af selve brylluppet, for intet skal overlades til tilfældighederne. 

Emil Smed drømmer om en fest, der varer det meste af en weekend og lige så meget fungerer som en sammensmeltning af familierne som en sammensmedning af Maja og ham som par. Men skal den plan blive til noget, kommer der til at gå et par år, før den bliver en realitet - også med den kommende baby in mente. 

Lige meget om det bliver i 2024 eller først året efter, så er en ting sikker: Rasmus Nøhr skal med til brylluppet.

- Det har vi allerede aftalt. Og han har sagt, han kommer og nok skal give et nummer, ler Emil Smed. 

Annonceret indhold

Nyeste