Fætrene Gustav Corpas (tv.) og Anton Juul-Naber brugte seks dage i deres fælles studiebolig på projektet. De fyldte køleskabet og arbejdede fra morgen til sen aften.
Mennesker

Fætre vil konkurrere med MobilePay

De fyldte køleskabet med lasagne og arbejdede i døgndrift

30. januar 2023 kl. 06:16

AALBORG: På onsdag er det slut med at bruge den populære betalingsapp WeShare, der er designet til at sikre den gode stemning i vennegruppen og familien ved at gøre det nemt at holde styr på de fælles udgifter på rejsen eller ved den fælles fest.

Og det har fået flere brugere i diverse onlineforums til at ærgre sig og efterlyse en afløser. 

Den bold har to studerende i Aalborg grebet. 

- Vi har selv brugt WeShare rigtig meget. Så vi ærgrede os over, at den lukker. Og så tænkte vi, at det kunne være sjovt at lave et alternativ, siger Gustav Corpas, der til daglig læser en kandidat i interaktive digitale medier på Aalborg Universitet.

Sammen med sin fætter, Anton Juul-Naber, har han netop lagt sidste hånd på appen, der har fået navnet "PeerShare" og bliver gratis at bruge.

Gustav Corpas og Anton Juul-Naber har udviklet PeerShare -  en webbaseret app, der kan afløse WeShare - en af de mest udbredte apps til deling af udgifter i vennegrupper.

Det tog de to fætre seks dage. 

- Først lavede vi en hel masse lasagne og fyldte køleskabet op, så vi ikke skulle bekymre os om mad. Og så gik vi ellers bare i gang. Vi har arbejdet fra morgen til aften, siger Gustav Corpas.

Kompliceret matematik

I første omgang er der tale om en beta-version, der bliver gjort tilgængelig for alle dem, der skriver sig op til den på PeerShares hjemmeside.

Det er MobilePay - som Danske Bank står bag - der driver app'en WeShare. Tilbage i november meldte MobilePay ud, at man lukker WeShare 1. februar. Blandt andet fordi, appen, der har 1,2 millioner brugere, er for dyr at holde ved lige. 

Og at det ikke er lykkedes at finde en indtjeningsmodel på appen, der har været gratis at bruge.

Har du udlæg i WeShare, der endnu ikke er betalt, kan du nå det frem til 1. maj, skriver MobilePay.

Du kan skrive dig op til betaversionen af PeerShare på: https://site.peershare.app/

Annonceret indhold

Nyeste