På sit lager i Aalborgs vestby har Gustav Theilmann et stort udbud af retro og vintagemøbler - en stor del sendes til opkøbere i Taiwan og Ungarn. 
Mennesker

Gustav sender dine gamle møbler til Asien

I et gammelt værksted i Aalborg samler Gustav Theilmann gamle møbler, hvoraf en del sejles til Asien med containerskibe.

19. januar 2023 kl. 18:38

AALBORG: Når danskerne ikke gider se på den gamle lænestol, skænken, spisebordet eller andre møbler af ældre dato, får møblerne i mange tilfælde nyt liv i Asien og Østeuropa. 

Genbrugsforhandler Gustav Theilmann, indehaver af Antiquis Aalborg, sælger nordjydernes aflagte møbler til udlandet. 

Fire Haugesen armstole i kirsebærtræ, model “string-chair", blev i sidste uge solgt for 3900 kroner til en opkøber i Budapest, efter Gustav Theilmann havde præsenteret dem på sin Instagram-profil.

Opkøberne findes primært i Ungarn og Taiwan, hvor indbyggerne bl.a. er vilde med at flade ud i danskernes gamle, magelige læderlænestole eller indrette sig med klassiske møbler fra 70-erne og 80-erne.

- De møblerer deres hjem med borde, reoler og kommoder i palisander, teak og andre mørke træsorter, som danskerne har kasseret, fortæller Gustav Theilmann, der også sælger møbler til opkøbere i bl.a. Japan, Sydkorea og Australien. 

De klassiske Magnus Olesen-møbler er sendt til Asien i stort tal - her en barnestol i samme mærke, som er blevet tilbage på lageret i Aalborg.

Gustav Theilmann har ikke en fysisk butik, han sælger genbrugsmøbler på Antiquis Aalborgs Facebook- og Instagramprofiler, hvor også udenlandske opkøbere følger nøje med i udbuddet.

- Jeg vil skyde på, at cirka halvdelen af min omsætning kommer fra varer, der sælges til udlandet, fortæller Gustav Theilmann.

I Ungarn er det især i hovedstaden Budapest, at der er et marked for danske møbler. I de tilfælde fragtes møblerne med lastbil ned gennem Europa, hvor også Polen aftager en del varer.

Det er ikke udelukkende mørke træsorter, der afsættes i Asien. De senere år har der også været stor interesse for de klassiske borde og stole fra firmaet Magnus Olesen. Møblerne blev i 80-erne hyppigt benyttet på kontorer, i skoler og institutioner og sås ofte i børnestørrelse i lægens venteværelse. 

Gustav Theilmann har bl.a. lager i et nedlagt snedkerværksted i Aalborgs vestby.

Annonceret indhold

Nyeste