Heidi Hansen er blevet inspireret til at lave julekalenderne efter at have læst om andre, der samler ind.
Mennesker

Heidi laver julekalendere til børn, der ellers intet har at pakke op

Har i måneder samlet brugt legetøj sammen for snart at give det væk igen

11. november 2022 kl. 18:03

AALBORG: Hun har masser at lave. Med et fuldtidsjob - og lidt til - som intensivsygeplejerske, som mor til tre og med et rigt socialt liv.

Alligevel ligger det dybt i hende, at man skal gøre noget for andre, hvis man kan.

- Jeg tænker tit på, hvor meget vi egentlig har. Vi har det godt, vi har overskud, vi mangler ikke noget. Men sådan er det jo altså ikke alle, der har det, fortæller Heidi Hansen. 

Over de seneste måneder har hun derfor samlet brugt legetøj ind i Svenstrup-området, hvor hun bor, for at kunne lave pakkekalendere til børn, der ellers ikke ville have noget at pakke op i december. 

- Jeg har altid lavet mange pakkekalendere til mine børn, veninder og familie, så derfor tænkte jeg, at det kunne jeg da sagtens lige ordne, siger hun og tilføjer leende, at hun måske nok lidt havde glemte at fortælle sin mand om projektet, som lige nu truer med at overtage familiens skur.

Folk har primært afleveret det brugte legetøj hos Heidi Hansen, nu har hun sorteret og er i gang med at pakke det hele ind. 

Efter et opslag på Facebook er det nemlig myldret ind med brugte ting, som andre - primært børnefamilier - har afleveret. Sækkene rummer alt fra hoppebolde over Starwars-figurer til en Nerf-pistol og store biler. Nu er det hele sorteret efter modtagerens køn og alder og fordelt på i alt 24 kalendere. Nogle af de allerstørste ting er taget fra, så de kan bruges til nogle ekstra julegaver. 

- Jeg har været i kontakt med en kvinde på Amager, som har gjort det her mange gange tidligere for at få nogle råd til, hvordan jeg gør det bedst, siger hun. 

Heidi Hansen er derfor gået efter at lave flest mulige kalendere fremfor at fylde dem op med store ting på alle dagene. 

- Mange af de her børn ville ellers intet have at pakke op, og jeg synes, det er vigtigt, så mange som muligt får mulighed for at kunne komme over i børnehaven eller skolen og fortælle, at de altså også har åbnet pakkekalender, siger hun. 

Det meste er brugt - men der er også helt nye ting mellem donationerne.

Sammen med kalenderen følger også en lille pakke til mor med lidt kaffe og en kuvert med nogle opgaver, man kan løse sammen.

Indsamlingen til julekalenderne er vokset til at blive en familie-indsats. De tre børn har været deres værelser igennem for at finde ting, de kan undvære, og hjælper nu med at pakke de flere hundrede pakker ind. 

- Jeg synes faktisk, det her er en god måde at vise dem, at sådan er verden også - at der er nogen, der slet ikke har så meget som dem. Og så laver vi noget sammen, fastslår hun og tilføjer, at flere veninder også har meldt sig til at hjælpe med f.eks. at pakke ind. 

- Så kan vi jo drikke kaffe og snakke imens. Min oplevelse er, at folk gerne vil være med, når bare, der er nogen, der tager initiativet. 

Julekalenderne vil blive givet til økonomisk trængte familier i og omkring Aalborg. 

Heidi har altid lavet mange pakkekalendere, så hun tænkte, at det her kunne hun da også lige ordne.
Annonceret indhold

Nyeste