Helene Hausager har åbnet sin egen frisørsalon, Haus.Concept, med én klar mission - hun vil løfte sit fags ry.
Mennesker

Helene vil løfte sit fag: Nej tak til curling-elever

Ny frisør ændrer strategi for at tale sit fag op

23. januar 2023 kl. 17:34

AALBORG: Da Helene Hausager slog dørene op til Haus.Concept på Algade 56 ved årsskiftet, stod der ingen elever i lokalerne med saks og kam i hænderne til at tage imod kunderne.

- Jeg ville gerne tage elever ind, men jeg vakler, siger hun og fortæller, at hun netop har besluttet sig for at tage en pause fra at lære fra sig i frisørfaget.

Lære fra sig har hun nemlig gjort i mange år som frisør, og egentlig er det også sådan, Helene Hausager vil løfte sit fag.

- Jeg elsker at være frisør, og jeg elsker at lære fra mig. Det var mit bidrag til at ændre et ildeset fag i retning af noget eksklusivt, siger hun.

Ikke 'bare' frisør

- Det kan godt gå mig på, at folk ser ned på erhvervsuddannede, men jeg er ikke 'bare' frisør, siger Helene Hausager og fortæller, at hun blandt andet har været til en lang række kemieksamener for, at hverken hun eller kunderne skal lide kemisk overlast af en tur i hendes frisørstol.

Men du bliver ikke bare en dygtig frisør af at kunne nørde kemi.

- Kundens behov er det vigtigste. Det er dem, der i sidste ende betaler min og elevernes løn, siger Helene Hausager.

Frisørfaget er også et servicefag, og det er her, Helene Hausager mærker et generationsskifte, der som nyudklækket selvstændig får hende til at trække en streg i sandet.

- Vi er mange kollegaer i branchen, der har svært ved at formidle beskeder videre til den nye generation - uden at det bliver opfattet negativt. Men frisørfaget er et servicefag, og derfor er man nødt til at vægte kundens behov højere end elevens, siger hun.

- Egentlig er det mig meget imod at være nået til den erkendelse, at jeg ikke tager elever ind. Men erkendelsen kommer fra min kærlighed til faget.

Forberedt på hårdt arbejde

Her, i frisørfaget, har Helene Hausager været i otte år, og før det var hun værnepligtig. I dag er hun 29 år gammel, og Haus.Concept er hendes første selvstændige forretning.

Det lå ellers ikke i kortene, at hun skulle være netop det - selvstændig.

Og så alligevel.

Helene Hausager er vokset op med en far, som var selvstændig. Derfor går hun ind til livet som erhvervsdrivende med åbne øjne.

Faren var det også, og fra ham har hun lært, at selvstændig ofte rimer på en arbejdsuge, der rækker udover de normale 37 timer.

- Fra ham kender jeg til alle bekymringerne og alt det administrative arbejde, der også følger med, men som ligger udover normal arbejdstid, siger hun.

Fokus på god kundeservice - og wellness

For Helene Hausager handlede det derfor om kærlighed ved første blik, da hun så, at den tidligere Zoom by Zoom-salons lokaler var kommet på markedet.

- Jeg blev helt forelsket i lokalerne. Jeg kunne se mig selv udfolde min stil her og gøre frisøroplevelsen til en wellness-oplevelse, hvor der er ro og hygge omkring behandlingen, siger hun.

Det er netop, hvad du kan opleve hos Haus.Concept i dag - ro og hygge.

Helene Hausager gør gerne lidt ekstra ud af at kræse om kunderne. Sidst på ugen er der for eksempel bobler på køl.

Her bliver du ikke bare budt på en kop kaffe, men kan vælge mellem et væld af varme drikke og saft - og kommer du en fredag eller lørdag, kan du få skænket et glas bobler eller en drink.

- På den måde glæder jeg mig til at præge og udfolde et koncept, som jeg 100 procent selv kan stå inde for, siger Helene Hausager.

Du finder Haus.Concept på Algade 56 st. - der, hvor den gamle Zoom by Zoom-salon førhen lå.

Annonceret indhold

Nyeste