Jonas Hütscher-Hejlesen bliver ofte selv overrasket, når han ser antallet af ansatte i hans forretning. I år har indehaveren og medarbejderne solgt for mere end nogensinde.
Mennesker

Jonas købte sin egen arbejdsplads: Nu sælger populær Aalborg-café som aldrig før

To økonomisk usikre år krydret med en arbejdsuge på over 80 timer har fået indehaveren til at opprioritere familielivet - når altså caféen tillader det 

10. december 2022 kl. 15:38

AALBORG: Det er ifølge indehaveren Jonas Hütscher-Hejlesen hårdt arbejde og god karma, som har ført salget på en himmelflugt, der aldrig er set lignende i den populære cafés historie.

Det seneste år har han sammen med 50 medarbejdere serveret flere anretninger end nogensinde før hos Penny Lane.

- Vi gør det, som vi altid har gjort. Vi er utroligt hårdtarbejdende fra morgen til aften, og vi går altid i seng med indstillingen om, at vi dagen efter skal gøre det endnu bedre, siger Jonas Hütscher-Hejlesen.

Det er med andre ord hverken en ny ret, et nyt koncept eller happy hours, der er årsag til den økonomiske udvikling. Jonas Hütscher-Hejlesen har ikke tal på, om der er kommet flere kunder til, eller om de eksisterende kunder blot køber mere.

Men et faktum er, at der det seneste år er kommet flere penge igennem kasseapparatet.

Spændt og frygtsom

Dermed lægger Penny Lane sig i slipstrømmen af en generel udvikling i café- og restaurationsbranchen.

Hver dag klokken halv seks om morgenen sætter Jonas Hütscher-Hejlesen - uanset vejret - stole og borde frem til de forbipasserende, der vil slå sig ned. 

Brancheorganisationen Horesta har i en ny medlemsundersøgelse undersøgt, hvordan caféerne og restaurationerne oplever kundernes adfærd. Her fortæller over halvdelen af medlemmerne, at de i årets første tre kvartaler har oplevet større efterspørgsel fra kunderne og dermed øget deres omsætning.

I samme ombæring har Horesta spurgt sine medlemmer om den nuværende situation, og her tegner sig en mere negativ tendens.

Over 65 procent af spisestederne i København og over 80 procent af spisestederne udenfor København fortæller, at kunderne på det seneste har været mere tilbageholdende end tidligere.

Den udvikling fornemmer Penny Lane-indehaver Jonas Hütscher-Hejlesen ikke i øjeblikket. For ham og Penny Lane er december en travl måned. Alligevel kan han ikke undgå at være både spændt og frygtsom for tiden efter nytår.

- Jeg frygter, at vi ser ind i en tid, hvor folk vil holde mere på pengene, selvom de har luft i budgettet, siger Jonas Hütscher-Hejlesen.

- Jeg er ikke ekspert på området, men jeg forestiller mig, at folks forbrug kan blive påvirket af historierne om stigende renter og fyringsrunder. Personligt har jeg aldrig fulgt mere med i nyhederne og udviklingen end netop nu, siger han.

Indehaveren Jonas Hütscher-Hejlesen var ansat hos Penny Lane fra 2012 til 2018. 

Bekymringsfulde år

Det er over 10 år siden, Jonas Hütscher-Hejlesen havde første arbejdsdag som medarbejder i Penny Lane. For fire år siden købte han sin arbejdsplads af den tidligere ejer Lisa Søgaard.

I de fire år har han oplevet lidt af hvert, og selvom det alle år er endt med et overskud på bundlinjen, har den usikre og omskiftelige økonomiske tilværelse som restauratør sat sit aftryk i Jonas Hütscher-Hejlesen.

- De seneste år har været utroligt stressende. Caféen er vores families levebrød, og selvom vi gør vores bedste, kan vi i sidste ende ikke stille noget op overfor pandemier og folks forbrugsadfærd, siger Jonas Hütscher-Hejlesen.

Købet af caféen blev beskrevet som et familieprojekt. I dag bruger Jonas Hütscher-Hejlesen mellem 80 og 90 timer på caféen om ugen.

Derfor har han prioriteret at skemalægge sin tid endnu mere stringent, sådan at familien kan nå at være både familie og virksomhedsejere sammen.

- Inden man får set sig om, er børnene flyttet hjemmefra. Til den tid vil jeg ærgre mig over, at jeg aldrig var til stede i deres liv, hvis ikke jeg gør noget anderledes. Derfor har jeg besluttet at tage nogle timer og dage ud af kalenderen for at fokusere på børnene. I den forbindelse er det vigtigt at have et stærkt partnerskab, hvilket jeg heldigvis er beriget med, siger Jonas Hütscher-Hejlesen.

Annonceret indhold

Nyeste