Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv og et skarpt blik for den omkringliggende verden. Privatfoto
Mennesker

Klumme: Det er de andre, den er gal med

Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv og et skarpt blik for den omkringliggende verden

17. oktober 2022 kl. 18:34

Jeg er en nordjysk nordjyde fra Nordjylland. Og ja, så er jeg mangeårigt nordjysk folketingsmedlem og folketingskandidat fra Nordjylland.

I den rækkefølge.

Det er jeg stolt af. Det er en ære. Det husker jeg mig selv på hver eneste dag.

I kender det nok fra jer selv.

Og som nordjysk folketingsmedlem og folketingskandidat fra Nordjylland kunne jeg aldrig, aldrig nogensinde drømme om slå politisk plat på min nordjyskhed. Som om det er en konkurrence med de andre kandidater om autencitet og ægthed, helt ærligt. De andre gør det, det ved jeg, de gør det hele tiden, fordi de ikke har noget reel politik på hylderne, og det er bare så påtaget, men ikke mig.

Æ’ mæ, nej.

Det er simpelthen for plat.

Det er simpelthen for leflende.

Det er simpelthen for unordjysk.

Det kan en rigtig, ægte, ydmyg, reel, virkelighedsnær nordjyde aldrig finde på, og nordjyden i mig fornægter sig bare ikke.

Æ’ fornægt’sig int.

Næh, valget skal afgøres på politikken, helt konkrete politiske løsninger og jeg har masser af politik, jeg får bare aldrig plads til at fortælle om den. Men gid vi dog kunne snakke politik, virkelig politik for virkelige mennesker ude i virkeligheden. I stedet for al det flyvske Christiansborgfnidder og personfikseret skyden på hinanden, sådan som alle de andre gør. Det er så typisk alle de andre. Jeg kan fandme godt forstå politikerleden, det kan jeg sgu, de er så virkelighedsfjerne derinde, og vælgerne ude i virkeligheden er trætte af det. De vil have løsninger, de vil have samarbejde, og det vil jeg også, men det er alle de andre, den er gal med. 

Det er alle de andre, de satans levebrødspolitikere, der splitter og graver grøfter. Det er satme ikke mig. Jeg laver eddersparkme ikke andet end at samle, det kan jeg godt sige jer. Jeg forener i døgndrift. Det er helt tossi, som jeg forener og samarbejder, og jeg skal komme efter jer.

Det er næsten for maje.

Men det er fandme heller ikke nemt, når jeg altid holder mig strengt til fakta i enhver diskussion, og alle de andre overhovedet ikke gør. De finder bare på og er Trump-agtige, alle de andre, bortset fra mig. Jeg er åbenbart det eneste folketingsmedlem i kongeriget, der kommer med rigtige løsninger på rigtige problemer hos rigtige mennesker ude i den rigtige virkelighed i det virkeligt virkelige Danmark. Det vil de andre ikke. Det må jeg bare konstatere.

De skulle prøve at komme ud i virkeligheden, skulle de. Som ægte nordjyde fra Nordjylland kender jeg virkeligheden og menneskerne ude i den. Uh, hvor jeg kender den og dem, helt tilbage fra dengang, jeg stablede nordjyske halmballer i den nordjyske oktobersol nede på fiskekonservesfabrikken i Nordjylland.

Og jeg gik også med reklamer, forresten.

Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv og et skarpt blik for den omkringliggende verden. 

Annonceret indhold

Nyeste