Lau Aaen.
Mennesker

Klumme: Jeg er allermest, som danskerne er flest

Lau Aaen skriver satiriske og fiktive klummer med perspektiv og et skarpt blik for den omkringliggende verden

23. oktober 2022 kl. 20:04

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen.

Jeg fik vist også nævnt det i sidste uge.

Jeg er en nordjysk nordjyde fra Nordjylland. Og ja, så er jeg også mangeårigt nordjysk folketingsmedlem og folketingskandidat fra Nordjylland med stort indblik i den almindelige virkelighed, derude i den virkeligt virkelige verden.

Derude, hvor virkelige mennesker i virkeligheden lever til hverdag og har deres dagligdag, ofte hver dag. Hvor man står op og senere går i seng. Dagligt. Hvor der er syv dage i ugen, fem hverdage og så en weekend, og jeg kunne blive ved. Hvor man hilser på hinanden, i hvert fald dem, man kender, men også andre af og til, måske hvis man forveksler nogen eller sådan noget, men også af og til af ren høflighed.

Hvor man tager fat, hvis det er det, der er brug for, og smøger ærmerne op, hvis man f.eks. lige synes, de hænger lidt langt nede på armene og dingler og er i vejen, måske, og det hele bare er lidt nemmere, hvis de ikke hænger der og dingler. Hvor man bruger seler eller bælte, hvis da ikke bukserne i sig selv har elastik eller en form for indsyet snor, man kan binde sammen, for ellers falder bukserne simpelthen ned.

Sådan er det ude i det virkelige Danmark og det er jeg ærlig talt stolt af. Det er der ingen, der skal tage fra os. Det skal vi værne om.

Hvor man køber ind og laver mad for at opretholde et livsnødvendigt væske- og energiindtag. Hvor det ind i mellem er fornuftigt med solcreme, og hvor man skal huske varmt tøj, hvis det er koldt og noget vindtæt, hvis det blæser. Hvor der er tyngdekraft og fire årstider og vind og vejr og nedbør og bakker, der går enten op eller ned, nærmest året rundt og sådan er det bare.

Den er god nok.

Jeg kender det.

For som nordjysk folketingskandidat og nordjyde, vokset op på nordjysk vis i den nordjyske muld i Nordjylland, den helt særlige nordjyske muld, vi har heroppe, kender jeg netop danskerne og de hverdagsagtige hverdagsproblemer, de møder i ovennævnte daglige hverdag.

Jeg behøver ikke engang nævne dem. I kender dem godt selv.

Det gør jeg også, for jeg er nemlig, som danskerne er flest. Jeg er faktisk nok den, der er allermest, som folk er flest. Mere end nogen anden. Ingen er så meget, som folk er flest, som jeg. Jeg er enestående almindelig. Helt ekstremt normal.

Meget mere end mine politiske konkurrenter.

Og som helt ualmindeligt almindelig, ved jeg, hvad der optager danskerne hjemme ved kakkelbordene, og derfor er jeg også så glad for valget. Der er bare ikke noget bedre end valgkamp. Så kan man endelig rigtigt komme ud i virkeligheden, rundt i landet, og snakke med vælgerne, som jeg selvfølgelig til hver en tid har kontakt til dagligt.

Annonceret indhold

Nyeste