Martin Pedersen skriver AaB-klummer med passion og indsigt.
Mennesker

Klumme: Skal AaB på udenlandske hænder?

14. februar 2023 kl. 15:07

Vores kære klub går en spændende tid i møde. Ikke bare på banen. Og ikke nødvendigvis den spænding, som kilder i maven på den gode måde.

I et godt stykke tid har der været snakket om, at AaB er åbne for – og interesseret i – udenlandske investorer. Ikke i sig selv noget nyt fænomen i disse tider. Jeg kan dog godt mærke – ligesom mange andre inkarnerede AaB-fans – at situationen, og en virkelighed hvor AaB bliver styret af én enkelt udenlandsk ”sugar daddy” eller en ”football group” i Qatar eller London, virker meget lidt tiltalende. Det er hele Nordjyllands hold, for faen.

Pengene blænder. Pengene styrer. Jeg forstår det. Og prøver selvfølgelig ikke at være naiv. Kommer der en gruppe mennesker, et firma eller en rigmand og kaster x antal millioner i AaB med løfter og garantier, så er det svært at sige nej. 

Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på Esbjerg. Sikke en deroute. Og mit gamle Jammerbugt FC. Tragikomisk og sørgeligt. Heldigvis for Sønderjyske nåede de at komme tilbage på lokale hænder, inden skibet sank. Jeg forstår udmærket, det er voldsomt fristende at give et håndtryk eller en underskrift, når der dingler en stor check foran hovedet på én med løfter om guld og grønne skove. Jeg håber for alt i verden bare, at de ansvarlige i AaB laver deres ”due diligence” når og hvis det kommer så langt. 

Pengene i AaB er små, det er vi vist alle med på. Og som de blå-gule på Vestegnen så har vi ikke en rigmand, som gang på gang vil gå ind og dække de enorme underskud, som klubberne åbenbart skal køre med. Jeg ville dog til enhver tid foretrække, at pengene i ”min klub” var små, men det var vores. 

Vores identitet. Vores historie. Vores traditioner. Det er vores spillere vi hepper på – pyt så med, at vi ikke kommer i top 3 eller 6 hvert år – så længe vi kan identificere os med logoet på brystet og klubbens værdier og farver. Og som de fleste af jer andre, så ryster jeg lidt i bukserne over tanken om AaB i hænderne på en ligegyldig og pengegrisk investorgruppe. 

Jeg kan tage fejl. Det er måske sket før. Det kunne også blive en solstrålehistorie, hvor pengekassen fyldes, investeringerne i holdet bærer frugt og vi kommer til at dominere ligaen om nogle år. I just think not… 

Skræmmeeksempler er der bare nok af. Vi må vente i spænding. Og en smule nervøsitet… 

Forza de Røde.

Annonceret indhold

Nyeste