Charlotte og Hans Korsholm stiftede ishuset i 2014 på havnen i Nibe. Fire år senere kom butikken i Aalborg.
Mennesker

Nordjysk ægtepar scorer jackpot på populært ishus

Pengene ruller ind i familiefirmaet, der er sat til salg

16. januar 2023 kl. 05:56

AALBORG/NIBE: For tre år siden var de ikke sikre på, om deres ishuse ville overleve.

Nu vælter pengene ind i familiefirmaet med ishuse på havnen i Nibe og centralt i Aalborg. 

Da ægteparret bag Guf & Kugler lukkede ned for sæsonen 1. oktober, havde de tjent næsten 1,3 millioner kroner efter skat. På et halvt år.

- Det er lidt vildt. Men vi har virkelig også haft travlt. På de bedste dage - det er især søndage med masser af sol - har vi haft 1200 kunder om dagen alene i Nibe. 2022 blev året, hvor vi kunne fuldføre vores vision med Guf & Kugler, siger Charlotte Korsholm.

Charlotte Korsholm og ægtemanden Hans drømmer om, at en familie vil overtage deres is-succes. - Måske nogen der vil lave en lille filial i Aarhus eller Odense. Men det vigtigste er, at de har personlighed og tør vise, hvem de er, siger Charlotte Korsholm. 

Vejen til succes har ikke været uden bump. Faktisk var corona lige ved at gøre det af med firmaet, der lige havde købt nye lokaler i Nibe, da virussen brød ud.

- Så stod vi der med nogle kæmpe anlægsomkostninger og to ishuse, der ikke kunne åbne, husker Charlotte Korsholm.

Det lykkedes at holde gang i forretningen gennem dørsalg. De ansatte solgte is ud af vinduerne, og kunderne kunne købe takeaway-bokse med iskugler.

Og siden er det altså gået godt for familieforetagendet, som i øjeblikket er til salg.

Der er ofte lange kø foran Guf & Kugler - også i afdelingen i Aalborg, der åbnede i 2018.

Ægteparret bag is-succesen tog en dyb indånding og trykkede på salgsknappen tilbage i oktober. Det var ikke nogen let beslutning.

- Vi vil gerne stoppe, før vi er så udkørte, at det gør ondt i kroppen. Der er vi slet ikke endnu, men det er rettidig omhu. Nu er skibet sejlklart, og eventyret har formentlig ikke toppet endnu, siger Charlotte Korsholm.

Annonceret indhold

Nyeste