Der var gang i den, da Skansen for nylig lagde hus til en stor jumping-event, og det har givet mod på mere.
Mennesker

Nu vil ultraløber slå danmarksrekord: Skal hoppe 12 timer i træk

Idrætscenter og samarbejdspartnere vil lave Danmarks største jumping-event

15. april 2023 kl. 12:02

AALBORG: Den nordjyske ultrasportsudøver, fitnesschef Stine Rex, planlægger en ny spektakulær event.

Efter stor succes med et arrangement i forrige weekend, hvor 160 motionister hoppede på trampolin i idrætscentret Skansen i Nørresundby, vil hun nemlig forsøge at lave Danmarks største jumping-event næste år på samme tid.

- Det var simpelthen så fedt sidste weekend. Og bagefter kom der så mange og opfordrede os til at lave det igen næste år, og derfor tænke jeg, at det kunne være sjovt at gøre det endnu større, så det bliver Danmarks største jumping-event, fortæller hun.

Forsøget kræver, at Stine og hendes samarbejdspartnere - der blandt andre tæller Helene Træholt fra Gug Gymnastikforening - skaffer 270 trampoliner. Men det regner hun ikke med, bliver noget problem, for til den netop overståede event lykkedes det Skansen at låne sig frem til de 160, der var brug for, ved syv lokale idrætsforeninger.

- Det var så dejligt, at der var så mange, som gerne ville hjælpe til, og som slet ikke tænkte på, at vi var konkurrenter. Så det blev nærmest en gave til alle deltagerne, for hvis man ellers skal til en jumping-event af den størrelse, skal man til udlandet eller København, forklarer Stine Rex.

Trampoliner kan bruges til andet og mere end halsbrækkende akrobatik, og derfor er det også blevet en populær træningsform.

Jumping er - som navnet antyder - en fitnessform, hvor man hopper i trampolin i stedet for at dyrke spinning, cirkeltræning eller lignende.

- Det der er så godt ved det er, at alle kan være med. Lige fra den ældste på 85 år til den yngste på 10. For når man hopper på en trampolin, skåner man leddene, så det er ikke lige så hårdt som at løbe eller gå, fordi man hele tiden har den der affjedring, fortæller Stine Rex.

Hun mener også, det taler til træningsmetodens fordel, at der ikke er dansetrin eller andre rutiner, man skal lære, for at være med.

- Så alle har en succesoplevelse, og alle kan være med. Og samtidig er det også noget, de fleste bliver i godt humør af, tilføjer hun.

Stine Rex er - som de fleste ved - rigtig god til at løbe langt. Men nu vil hun også forsøge at sætte en ny Danmarksrekord i at hoppe på trampolin.

Ved den netop overståede event gik overskuddet til et projekt for overvægtige børn, og lykkes det at lave Danmarks største jumping-event, skal den også støtte et godt formål.

- Og hvis jeg nu selv hopper i minimum 12 timer i træk, så kan jeg slå Danmarksrekorden. Jeg har godt nok kun gjort det i en time hidtil, men det tænker jeg alligevel godt, jeg kan. Og så får vi jo skabt noget fokus på det og får forhåbentlig også endnu flere sponsorer til at ville være med, forklarer Stine Rex.

Annonceret indhold

Nyeste