Rasmus Fischer lagde i mange år linjen hos Wolfsen, Aalborgs største galleri - nu har han åbnet eget galleri: HAGD Contemporary. Navnet er en forkortelse af "Have A Good Day". Aalborg 17. august 2023
Mennesker

Nyt galleri åbnet i Urbansgade - du kender godt ejeren

Siden 2011 har Rasmus Fischer fundet kunstnere til- og solgt værker i Galerie Wolfsen. Nu åbner han eget galleri

11. september 2023 kl. 18:59
Opdateret 12. september 2023 kl. 08:50

De fleste kender Rasmus Fischer fra Galerie Wolfsen, Aalborgs største galleri, hvor han i mange år lagde den nye linje.

Nu har han åbnet eget galleri. 

HAGD Contemporary hedder stedet, der har til huse i en baggård til Urbansgade og tiltrækker kunstelskere i alle aldre, den yngste køber af et værk har været 13 år.

- Jeg tror, at der er en kæmpe interesse for det analoge i en digital verden. Med kunst får man noget originalt - en bid af noget, der ikke bare kan reproduceres, siger Rasmus Fischer, der har taget stilling til alt i galleriet ned til mindste detalje.

Fra de rå gulve fra den tidlige spritfabrik, der har fået lov til at stå urørte, til dét, der engang var en garage i gården, men hvor porten nu er erstattet af et glasparti, så han får et ekstra udstillingsrum.

Selvom galleriet ligger i Aalborg, ser han det i høj grad som et internationalt galleri. Ud af 12 kunstnere i hans line up er der kun to danskere.

- Der er selvfølgelig også en masse gode danske kunstnere, men ligesom med fodbold er der bare mange flere talenter, hvis du åbner blikket for andre lande også, siger han.

Og ligesom hans kunstnere er også hans kundeskare i høj grad international - siden åbningen har han omsat for fire mio. kr.

- Instagram har dræbt den gamle galleriscene og åbnet det hele op. Så kort er det! Man kan mene meget dårligt om sociale medier, men i forhold til kunst har det været en øjenåbner for folk. Og det har gjort det muligt for andre end fem gallerister i København at bestemme, hvad der er god kunst. 

Rasmus Fischer har siden 2011 været ansat som kunsthandler og kurator hos Galerie Wolfsen, og i dag beskriver han årene i galleriet som en fest og som én lang uddannelse.

- Jeg har haft nogle afgørende år der. Vi har delt kærligheden til kunst og haft nogle super fede oplevelser sammen, og så har jeg lært at tjene penge på kunst, det er du nødt til at kunne som gallerist.

- Men det er to forskellige dele af kunstscenen, vi hver især finder interessant. Derfor blev det også nødt til at blive to veje, vi gik. 

HAGD Contemporary ligger i Urbansgade 24. Lige nu kan du se en udstilling med den spanske kunstner Alvar Mena.

Læs hele portrættet af det nye galleri her:

Se også
Han lagde den nye linje hos Wolfsen - nu har han åbnet eget galleri
Annonceret indhold

Nyeste