Inga Gerner finder roen ved havnefronten.
Mennesker

Yndlingssteder: Inga finder roen ved havnefronten

Aalborg har mange unikke steder og mennesker - denne serie har fokus på yndlingssteder i byen

17. september 2023 kl. 18:02

Jeg møder Inga Gerner langs havnefronten. Vi har sat os i læ for blæsten inde på Utzon Center. Hun fortæller, at hendes yndlingssted er udenfor på havnefronten - gerne så tæt på vandet som muligt. 

- Jeg har sådan brug for at se havet, siger hun.

Inga Gerner fortæller, at hun bor i Tversted meget tæt på havet.

- Det er så skønt at komme til Aalborg og lige se havet og Limfjorden, siger hun.

Her bruger hun Limfjorden og havnefronten til at opnå en ro, hvis hun har været på arbejde på Kunsthal NORD eller 1000fryd.

Inga Gerner deler et meget vigtigt livsminde, hun har ved sit yndlingssted, der omhandler begyndelsen af hendes datters liv. Vi skal tilbage i tiden til den 18. juni 2016. Dagen, hvor Bente Nordheims projekt “Lifeboat” skulle søsættes. Projektet består af tre både støbt i beton. 

Et projekt, mange mennesker i Nordjylland har hjulpet til med at skabe, og som samtidig forbindet mange forskellige mennesker. De tre både er navngivet "mit skib er lavet med længsel", "mit skib er lavet med liv", og "mit skib er lavet med minder".

Lifeboats søsættes fra Nørresundby Havn, og Inga Gerner er ombord på båden "mit skib er lavet med liv". Over 1000 mennesker står klar på den anden side af Limfjorden for at modtage bådene. Da alle tre både har krydset Limfjorden og har lagt til, får Inga Gerner overrakt en stor flaske champagne af Bente Nordheim, der spørger, om hun vil døbe båden "mit skib er lavet med liv". Hun ryster den kæmpe champagneflaske. 

Champagnen poppes og sprøjtes ud over båden. I momentet har hendes mave svunget frem og tilbage. Maven gør lidt ondt, men hun tænker ikke så meget over det. 

Inga Gerner finder roen ved havnefronten.

I bilen på vej hjem mod Vendsyssel gør det mere ondt. Nu er veerne i gang. Et døgn efter fødes Liv nærmest som en champagneprop, og lige pludselig sidder Inga Gerner med hendes datter i favnen.

- Hej lille Liv, sagde Inga Gerner til sin datter.

Inga fortæller, at hendes datter Liv er virkelig festlig, og det må have noget at gøre med den dag, hvor bådene blev døbt, da det var en festdag.

Vores samtale føres tilbage til havnefronten. Inga Gerner synes, at der er en bestemt energi på havnefronten. 

- Her er lidt storladent, siger hun. 

Her tænker hun bedre. Kommer mere i forbindelse med sit eget ophav og tænkning.

- Havnefronten er et sted, hvor man kan mærke den store mængde af mennesker i et roligt flow frem for en hurtig gågade i shoppingtempo.

- Det at være ved vandet i Aalborg er et meget roligt, socialt rum. Et sted, hvor man godt kan være sammen med rigtig mange mennesker på en rar måde. Det er ret godt, siger hun.

Annonceret indhold

Nyeste