Klummeskribent Mette Goddiksen forestiller sig corona-befrielsen

KLUMME: På et eller andet tidspunkt toner Mette Frederiksen frem på skærmen og siger, at Danmark atter er frit. Måske bliver det endda synkroniseret med 75-året.

Forestil dig det lige.

Skrat – skrat.

Her er Mette. I dette Øjeblik meddeles det, at Søren Brostrøm har oplyst, at de smittende Tropper i Jylland, paa Sjælland og Øerne har overgivet sig. Her er Mette. Jeg gentager: Søren Brostrøm har i dette Øjeblik meddelt, at de smittende Tropper i Jylland, paa Sjælland og Øerne har overgivet sig.

Efter meddelelsen spæner vi ud i gaderne og slikker på hinanden, mens vi brænder masker og håndsprit af. Det bliver både farligt og festligt.

Efter festen vil vi i et stille øjeblik ligge i vores seng og gøre status over, hvordan krisen påvirkede os. Hvordan vi kom igennem.

Min egen krisehåndtering har haft diverse faser. Lige efter det historiske pressemøde, hvor myndighederne lukkede alt, så gik jeg i bekymringsmode i forhold til landets eksport, arbejdsløshed, konkurser, købekraften i samfundet, konsekvenserne for statskassen, og hvad vi herefter kan prioritere. Jeg sendte en tanke til alle de mennesker, der lever i lande, hvor der ingen socialt sikkerhedsnet er – eller sundhedssystem. Jeg kiggede på min lille plæne og tænkte, at når heste og geder kan spise græs, så kan jeg vel også. Igennem en lang nat, hvor jeg stirrede op i loftet, endte jeg på den mere rationelle konklusion: Hey, jeg er en forkælet dansker. Måske kommer vi ikke til Mallorca alligevel – men min familie og jeg vil altid have mætte maver og tag over hovedet.

Derefter slog jeg over i min overlevelsesmekanisme nr. 1: Sarkasme og humor. Den fase er jeg med små udsving blevet i – og derigennem vil jeg gerne lave en gennemgang af, hvad jeg har lært i hjemmekarantænen so far:

- Mine børn og mand er faktisk ret flinke.

- Karse er imponerende. Man kan se det vokse, hvis man tager sig rigtig god tid.

- Mange af mine Facebook-venner er åbenbart virologer, der er i stand til at gå i rette med sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Andre er en form for politibetjente, der føler sig kaldet til at regulere alle andres opførsel.

- Et hav af mine venner stimler sammen virtuelt, tænder faklerne, finder høtyvene og jagter synderne: Dem, der hamstrer. Puha. Godt, man ikke selv er sådan. Men måske er det på tide at stå sammen og dermed ikke gribe chancen for at dyrke et ”dem og os” – ”de gode og de onde”. Også selvom hamstrerne har opført sig grådigt, egoistisk og dumt.

- Mange har en vældig pædagogisk evne og er flinke til at dele grafer igen og igen, der viser, at man ikke må smitte hinanden. Forklar det lige igen… Må jeg virkelig ikke danse kædedans nøgen, mens jeg sveder og hoster på de andre dansere? Og apropos pædagogiske evner: Mine er godt nok kommet på prøve med hjemmeskoling af fire børn i et lille hus.

- Flere, end jeg troede, er royalister, der gentager Dronningens ord igen og igen og skamroser hende for at stå frem. Det er da fint og flot, men lige et forsigtigt, coronafrit come on-host. Udfører hun ikke blot noget, man burde forvente af nationens moder i krisetider? Og ved folk ikke, at Dronningen ikke selv fatter pennen og skriver de taler? Nå… I så fald bliver jeg nødt til at spoile: Hendes taler skrives i Statsministeriet, og hvis du lytter godt efter, så har de stort set samme indhold som – ja – statsministerens taler. H.M. Dronningen udfører blot en bundet bestillingsopgave – men det gør hun til gengæld flot.

- Bekymringer blandet med mere fritid giver mig en følelse af, at apokalypsen er nær. Det håndterer jeg ret elegant ved at købe ubrugelige dimser på nettet, tømme slikskuffen og drikke mere vin end ellers.

Så til den der folkebefrielsesfest i gaderne vil jeg gerne give dig et tip, så du kan finde mig:

Jeg er den overvægtige alkoholiker med lommerne fulde af alt fra næsehårstrimmere til elektriske legefisk til katte.

Vi ses på den anden side (det lød vist forkert).

Men stay safe, vis samfundssind og vask nu de mågede hænder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...