Gå en tur i dekoratørs hyggelige juleunivers, når der er åben have på lørdag

NØRRESUNDBY: Du træder ind i et helt særligt juleunivers med masser af lys, pynt og julestemning, når Mette Kringel inviterer indenfor til åben julehave som del af det landsdækkende arrangement fra Haveselskabet på lørdag.

Med udgangspunkt i naturens materialer som kogler, gran, mos og grene har hun forvandlet den 900 kvadratmeter store villahave på Solsiden til noget helt særligt - og i den forbindelse fornægter hendes kreative baggrund sig ikke.

Tina Larsen
Der er åben julehave på Solsiden på lørdag. Foto: Henrik Louis

Mette Kringel er uddannet dekoratør, hun har tidligere ejet Carla Blomster i Øgadekvarteret og La France på Boulevarden, og i dag er hun chefdekoratør i Salling.

- Jeg har altid pyntet meget til jul både ude og inde, jeg synes, det er en helt særlig tid på året. Jeg er vild med at pynte og arrangere, det er både min interesse og mit arbejde, siger Mette Kringel.

Hun er ikke i tvivl om, hvad hun gerne vil, at gæsterne skal have med fra et besøg i julehaven.

- Jeg håber selvfølgelig, at folk kommer i julestemning. Og at man får nogle idéer og bliver inspireret til ting, man selv kan lave, siger Mette Kringel.

- Man bestemmer jo selv, om man pynter op i samme eller mindre skala.

Tina Larsen
Julen har altid betyder noget særligt for Mette Kringel og hendes familie. Foto: Henrik Louis

Mette Kringel lægger ikke skjul på, at haven betyder noget helt særligt for hende, og hun lægger blandt andet meget arbejde i sin Instagram @havepaasolsiden

- Haveglæde skal deles med andre, haven er et sted, hvor jeg hygger mig og slapper af, når jeg har fri. den gør mig i godt humør, siger hun

- Jeg tror, mange har det sådan, at havearbejde næsten kan være som at meditere, at der er noget beroligende ved at få jord under neglene.

Juleuniverset er bygget op i en have, der også tæller et stort drivhus, en lille pavillon og forskellige siddeområder og små rum.

Tina Larsen
Foto: Henrik Louis

Der er lagt mange timer i at pynte julehaven, og i den forbindelse fremhæver Mette Kringel sin mand Morten, der også har stor andel i projektet.

- Vi er begge kreative og supplerer hinanden godt, jeg får mange idéer, og han er god til at udføre dem, siger Mette Kringel.

Tina Larsen
Foto: Henrik Louis

Det er første gang, de inviterer til åben have op til jul.

- Vi ville egentlig have gjort det sidste år, men så udsatte vi på grund af corona, siger hun.

- Jeg er medlem af Haveselskabet, så vi har tidligere inviteret til åben have om sommeren. Nu glæder vi os til at invitere op til jul i stedet, og vi håber, at folk tager godt i mod haven.

Tina Larsen
Foto: Henrik Louis

Mette Kringel og hendes mand Morten inviterer til åben have på Solsiden 15 lørdag 20. november klokken 10 til 16.

Der er gratis adgang, og du kan købe julepynt, kaffe og lidt sødt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...