12. september deltager Mia Mosbæk i skønhedskonkurrencen i København. Og den 158 centimeter høje model har en mission

Aalborg: 17-årige Mia Mosbæk fra Aalborg er 12. september klar på den røde løber, når Miss Danmark konkurrencen bliver afholdt i Cirkusbygningen, hvor sidste års vinder, Amanda Petri, skal give kronen videre.

Dermed går en gammel drøm i opfyldelse, fortæller aalborgpigen, der de sidste tre år har haft god tid til at tænke over, hvorfor hun vælger at stille op.

At det netop er Miss Danmark konkurrencen, hun stiller op i, er nemlig ikke helt tilfældigt.

- Jeg ville aldrig stille op i en konkurrence, hvor det bare handlede om at være smuk, siger hun og fortsætter:

- Når man som jeg kun er 158 centimeter høj, så ved man jo godt, at man ikke har de mest almindelige modelmål på omkring 180 centimeter. Og det er faktisk en af grundene til, at jeg stiller op - altså som en form for protest mod, at en model ikke kan være 158 centimeter.

- For hvorfor skal det egentlig være sådan, siger hun tankefuldt.

Anne Helene Kahr Thomsen
17-årige Mia Mosbæk fra Aalborg stiller op til Miss Danmark konkurrencen. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk

Lige nu er hun sammen med de øvrige deltagere i fuld gang med de mange delkonkurrencer, hvor de 30 deltagere bliver udfordret på flere måder.

Udover at blive bedømt på udseende, bliver deltagerne bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner og engagement i velgørenhedsarbejde. Der bliver kigget på helhedsindtrykket gennem hele forløbet, og til sidst finder man frem til en vinder, forklarer Mia Mosbæk.

Hvert år starter Miss Danmark desuden 31 velgørenhedsprojekter, ét fælles og 30 individuelle projekter, som hver især har en særlig betydning for deltagerne.

- Jeg har valgt at lave frivilligt arbejde i Ungdommens Røde Kors, fortæller Mia Mosbæk.

- For jeg synes, de gør et rigtigt godt stykke arbejde for børn, der har brug for for eksempel lektiehjælp, siger Mia Mosbæk, der selv gerne indrømmer, at hun går efter de gode karakterer.

Anne Helene Kahr Thomsen
Den unge model har også en mission: Hvorfor kan man ikke være model, når man er 158 centimeter høj, spørger hun.Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk

Skulle Mia Mosbæk gå hen og vinde konkurrencen, venter der et år, der er meget langt fra den hverdag, hun lever som elev på HHX, bag disken i Expresso House og som medlem af det lokale fitnesscenter.

Det betyder nemlig, at hun skal til udlandet og repræsentere Danmark mod over 130 nationer fra hele verden og kæmpe om Miss World® 2018 titlen i Kina, præmien på 100.000 dollars, modelkontrakter, ligesom hun kommer til at deltage i velgørenhedsprojekter og forskellige events.

Miss World er den ældste skønhedskonkurrence i verden. Over 100 lande sender hvert år en repræsentant af sted til den store internationale finale. Det er den 3. mest sete begivenhed i verden, som bliver transmitteret til 2,2 milliarder tv-seere.

- Det er jo vildt at tænke på, men jeg tror egentlig mest, at jeg tænker, at skulle jeg vinde, så er det helt fantastisk, siger hun.

Eventuelle negative kommentarer har hun også gjort sig sine overvejelser over.

- Men jeg synes faktisk, at jeg er blevet mødt med så mange søde og positive kommentarer, at jeg er ret sikker på, at det nok skal fylde mere end de negative kommentarer, jeg måske får, siger hun.

Om sine vinderchancer vil hun ikke konkludere noget.

- Men jeg har kæmpet mig tilbage i form efter, at jeg fik konstateret en hjertesygdom for to år siden.

- Og jeg har også tænkt mig at kæmpe i den her konkurrence - til der ikke er mere at kæmpe om.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...