Vegetarrestauranten “by tabu ubat veggie” slår snart dørene op

AALBORG: Det kan nok ikke gå helt galt, når en mesterkok, hans stab, en veggie-værtinde og en veganer står bag en ny restaurant.

Optimismen hos holdet er med andre ord lige så sprød som den gulerod, der udgør i´et i navnet by tabu ubat veggie, og som er navnet på en ny vegetarrestaurant på adressen Vesterå 5, der slår dørene op første gang 17. januar.

Anne Helene Thomsen
Her ses Luise Bukh (tv.), Michael “Miv Pedersen og Simone Jespersen. Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen

“Ubat” er naturligvis Tabu stavet bagfra, og det er Michael “Miv“ Pedersen og ejerkredsen, kendt fra Restaurant Tabu og søsterrestauranterne CANblau Tapasbar, SlagterBørsen og Restaurant Glashuset, der står bag den nye restaurant.

Restauranten, der flytter ind i de lokaler, hvor Café Bonden tidligere holdt til, vil primært være et vegetarisk køkken, men der vil også være fire til fem retter, der er målrettet restaurantens veganske gæster.

Til gengæld er by tabu ubat veggies vigtigste dogme at forholde sig helt og aldeles upolitisk i forhold til vegetar vs. veganer, understreger Michael “Miv” Pedersen.

– By Tabu ubat veggie kommer til at arbejde med grøntsager, frugter, mejeriprodukter, kerner, nødder og bælgfrugter fra nicheleverandørerne, forklarer han.

Restauranten kommer ikke til at registrere sig som økologisk.

– Vi vil til enhver tid søge økologiske og biodynamiske produkter. Økologi, biodynamik og bæredygtighed er et dogme, en pligtegenskab, forklarer Michael “Miv“ Pedersen.

Med sig har Michael “Miv” Pedersen Luise Bukh, der er opvokset i et selvforsynende friluftslandbrug, er vegetar, tidligere vegetarisk kok og vandt til at arbejde sammen med Michael “Miv“ Pedersen.

Med på holdet er også Simone Jespersen, der er veganer og kendt for sin blog af samme navn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...