Michelin-guiden har været i Nordjylland i år. Med sikkerhed. Men har de været i Aalborg? Få madanmelderens bud her

April 2022. Den distingverede herre har indlogeret sig. Han er er ældre end 50 år og stiller rigtig mange spørgsmål. Også til morgendamen, der står for morgenmaden. Han bestiller den store menu, og der er ingen tvivl om, at hans historie om at være repræsentant for en international virksomhed med hovedsæde i Aarhus blot er en regulær dækhistorie.

Dette skete et andet sted i Nordjylland end Aalborg, og kendere vil vide, at besøget foregik på restauranten, Villa Vest, der for få uger siden var at finde i guidens onlineudgave. Stort, for der er kun to andre restauranter i Nordjylland med denne hæderspris. Vendia Gourmet i Hjørring og Restaurant Tabu i Aalborg.

Jakob Kanne Bjerregaard
Restaurant Tabu er den eneste restaurant i Aalborg nævnt i Guide Michelins onlineudgave. Denne her sidder på døren og kaldes en plate, der ligger i niveauet under stjerne-klassifikationen. Foto: Henrik Louis

Mange er måske trætte af at høre om michelin-guiden og stjerner til Nordjylland. Jeg tror dog på, at blot én enkelt stjerne vil skabe hype om Nordjylland, som vil sikre flere elever til tjener- og kokkefagene. Der vil komme flere turister med gastronomi for øje, og det vil skabe en synergieffekt, der vil komme alle andre spisesteder i regionen tilgode.

Niveauet i Nordjylland har aldrig været højere, og i Aalborg er der hele fem restauranter, der inden for få år har fået seks gafler - det højeste antal, vi giver. I første halvdel af 2010'erne skete det hvert andet år. Det er aldrig sket før. Samtidig er der et hav af fem-gaflede.

Det skal siges med det samme, at ingen repræsentanter for de bedste nordjyske restauranter er inviteret til Stavanger, som det ser ud ved redaktionens slutning. Men atypiske måder at uddele priser og stjerner på, er efterhånden blevet guidens varemærke.

I september 2021 var afsløringen båndet på forhånd, og foodbloggere havde med kamera været ude og afsløre nyheden for vinderne, mens kun få reelt var fløjet til Stavanger og modtog deres hæder i en tom sal.

Listen

Herunder min prioriterede liste over de steder i Aalborg, guiden kunne finde på at tilgodese - alle har i øvrigt niveau til en optagelse i guiden. Det handler mest om politik, at der ikke er 50-100 michelin-stjerner i Danmark. Det er vi madanmeldere efterhånden enige om.

1. Tabu i Aalborg har en plate og er på den måde i guidens søgelys.

2. Bühlmann på Hotel Scheelsminde er efterhånden et stabilt foretagende, som ikke sætter nogen fødder forkert.

3. Restaurant Alimentum i Aalborg - bæredygtig med mere end 80 procent økologi. I hvert fald i spil til en grøn stjerne.

4. Fauna i Aalborg - nye flotte omgivelser med samme køkkenchef længe, der har uddannet Bocuse d'Or Europe-guldvinder Elisabeth Madsen .

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...