ANR rækker ud til nordjyske musikere i en svær tid og har udvalgt musikeren fra Nørresundby til et besøg i radioen

AALBORG: Coronakrisen sætter mange begrænsninger, og er blandt andet skyld i aflysninger af koncerter og events over hele verden. Det presser naturligvis musikerne, og det har sat gang i et lokalt samarbejde mellem ANR, Radio NORDJYSKE og KORMA, som i denne tid sætter ekstra fokus på nordjysk musik både på radiostationerne og på de sociale medier.

En af de musikere, som har fået glæde af samarbejdet, er Michael D'Angelo fra Nørresundby, eller Mike D'Angelo som er hans kunstnernavn. Han blev nemlig udvalgt til at komme en tur i ANR's studie på Boulevarden til en snak om alt fra musik til drømme for fremtiden.

Musikalske gener

Michael D'Angelo er opvokset med musik og begyndte som 18-årig at udgive sine egne numre.

- Der ligger billeder i vores familiealbum af mig som to-årig, der står ved keyboardet, så interessen for musik har altid været der. Jeg er også opvokset i en musikalsk familie med en far, som har været trommeslager i 37 år, fortæller Michael D'Angelo.

I starten havde han en afslappet tilgang til at producere og udgive musik, som blev lagt op på datidens platforme uden de store forventninger. Det ændrede sig med tiden, og i en lang periode var Michael D'Angelo også en del af Sukkerfabrikken, der især havde succes på landets natklubber.

Nu er han igen solo og har udgivet Igennem Mine Øjne, som er en kærlighedssang.

- Nummeret er skrevet og indspillet for et år siden. Det var egentlig lavet som en gave til min daværende kæreste på vores årsdag, men vi er sidenhen gået fra hinanden, så det har fået en lidt anden betydning med tiden, fortæller han.

Camilla Gammelgaard
Der blev talt om alt fra musik til de helt store drømme, da Mike D'Angelo gæstede Boulevarden på ANR. Privatfoto

Beskedne drømme

Det er ikke nyt for Michael D'Angelo at lade sig inspirere af sit eget liv i sin musik.

- Musikken skal komme fra hjertet og være jordnært. Det vigtigste er, at det er ægte for mig, og så er det selvfølgelig rigtig godt, hvis andre kan lide det, siger han.

Igennem Mine Øjne er bygget op med rap og elektronisk lyd, men Michael D'Angelo vil ikke låse sig selv til en bestemt genre.

- Jeg eksperimenterer med mange forskellige genrer. Jeg laver det, jeg synes, der lyder godt. Så er det ikke så vigtigt om det er melankolsk rap eller om det er med eller uden autotune, fortæller Michael D'Angelo.

Nummeret er langt fra det eneste, som Michael D'Angelo udgiver i løbet af året. Der ligger allerede syv numre klar, som han har lavet i samarbejde med en producer i Esbjerg.

Når man spørger ham til drømmene for fremtiden, så emmer de af nordjysk beskedenhed. Michael D'Angelo går nemlig ikke og forventer at vælte Orange Scene på Roskilde Festival, så snart coronakrisen er overstået. Han drømmer bare om at kunne bruge det meste af sin tid på det, han elsker allermest, musikken:

- Jeg tror alle, der elsker at lave musik og bruger meget tid på det, de drømmer om at kunne leve af det. Og det gør jeg selvfølgelig også. Det ville da være fantastisk, siger Michael D'Angelo.

Her kan du video fra Michael D'Angelos besøg hos ANR:

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...