Byggeriet af supersygehuset i Aalborg Øst er ikke gået efter planen. Arkivfoto: Torben Hansen
Livet her

Millionerne fosser ud - supersygehus i krise

I både juni og juli blev der brugt 66 millioner kroner mere end budgetteret

29. august 2022 kl. 15:30

AALBORG: Havde den oprindelige plan holdt, så var det nye supersygehus i Aalborg Øst allerede fuld af patienter. Men meget lidt er gået efter planen, og der er stadig længe til, at den første patient kan indlægges.

Både tidsplan og budget er overskredet flere gange, og seneste rapport om byggeriet fortæller, at der i juni og juli blev brugt 66 millioner kroner mere end budgetteret - men meget større regninger venter.

- Det er ting fra fortiden, der dukker op. De 66 millioner er i sig selv dybt problematisk og bekymrende, men ikke noget vi ikke ville kunne klare. Men desværre er jeg overbevist om, at vi ser frem mod noget, der ser mere mørkt ud. Jeg ser meget større og sorte skyer i horisonten, desværre, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

- Har du et bud på, hvor stor ekstraregningen bliver?

- Jeg vil ikke give noget bud på den samlede overskridelse. Det vil være useriøst, for jeg ved det ikke. Men jeg vil ærligt sige, at jeg har ondt i maven over, at det på bare to måneder kan skride med 66 millioner, og vi ser ind i en sandsynligvis rigtig stor regning. Nu har vi sat gang i en ny undersøgelse, og forhåbentlig bliver vi lidt klogere, når vi 19. september får en nye analyse.

I den nye analyse kommer der også et - nyt - bud på, hvornår sygehuset står klar.

Annonceret indhold

Nyeste