Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og Morten K. Thygesen, viceskoleleder på Farsø Skole, fejrede kærligheden, da parret blev viet i Budolfi Kirke lørdag eftermiddag

AALBORG:- Skat, jeg elsker dig. Det er jo fantastisk. Vi er mand og mand, sagde en glad Morten K. Thygesen i en kort tale, da kagen skulle skæres for og over hundrede af gæster hørte og lo med.

Mikrofonen skrattede lidt, men alt var, som det skulle være.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortesen havde nemlig forinden i Aalborgs smukke domkirke, Budolfi Kirke, sagt ja til Morten K. Thygesen, der er viceskoleleder på Farsø Skole - og konstitueret forstander på Aalborg Kloster, hvor både receptionen og efterfølgende middagsselskab blev holdt.

- Det er det helt rigtige, sagde Flemming Møller Mortensen om deres indbyrdes kærlighed og om at gifte sig med hinanden.

Ceremonien var som bryllupsceremonier er med præstens tale - også den personlige - da sognepræst Hanne Dahl kom ind på, at parret ikke tog kærligheden og hinanden for givet.

Begge har tidligere oplevet store tab. Flemming Møller Mortensen da han i efteråret 2019 mistede sin mand, professor Erik Elgaard Sørensen, som døde af kræft.

Morten K. Thygesen har alt for tidligt mistet en bror ved en ulykke.

Parret fandt hinanden i sommeren 2020. Lørdag fulgtes de ad op til alteret - side om side.

Der var ingen buket, men begges jakker var pyntet over skulderen med blomsterdekoration kreeret af blomsterhandler Jonas Jensen, Blomsterdesign, der også var med i kirken og til den efterfølgende reception sammen med sin kæreste, møbelpolstrer Thomas Dyg.

- Vi er til fest og farver, bekræftede Jonas Jensen, der selv var iklædt blomstersmykket tiara - med røde roser - som et symbol på den socialdemokratiske rose - og kærlighedens farve.

I kirken blev der sunget fire sange - heriblandt Jens Rosendals kærlighedserklæring, da han blev stormende forelsket i en mand og skrev: Du kom med alt det, der var dig ...

Flemming og Morten gav hinanden sit ja, kyssede og gik hånd i hånd ud af kirken.

Socialdemokrater var der selvfølgelig til vielsen heriblandt Flemming Møller Mortensens chef og ven statsminister Mette Frederiksen samt hendes mand Bo Tengberg.

- Ja, vi er private venner og med i aften. Vi har glædet os, sagde en smilende statsminister.

Det havde bryllupsparret også. Og som udviklingsminister Flemming Møller Mortensen sagde:

- Det er af kærlighed, Morten og jeg er her.

Udover statsminister Mette Frederiksen var der blandt andre den forhenværende regionsrådsformand Ulla Astman samt Inge Kjær Andersen, der er medlem af Socialdemokratiets hovedbestyrelse.

110 gæster var inviteret til bryllupsmiddagen om aftenen.

FAKTA

Flemming og Morten

Flemming Møller Mortensen

58 år

Fra Store Brøndum

Bor på Aalborg Kloster

Udviklingsminister siden 2020 i den socialdemokratiske regering

Medlem af Folketinget siden 2007

Har orlov fra sit forstanderjob på Aalborg Kloster

Morten K. Thygesen

45 år

Fra Aalborg

Kommer fra et job som uddannelsesleder på SOSU H

Viceskoleleder på Farsø Skole

Har fået jobbet som konstitueret forstander på Aalborg Kloster

Men flere hundrede gæster var med i kirken og mange fulgte med til Aalborg Kloster, hvor der var reception i haven med kransekage - som Morten K. Thygesens mor, Lis Thygesen, havde bagt - cirka 800 stk.

- I kan jo nok godt mærke, at vi har tænkt os om, sagde Flemming Møller Mortensen ind i mikrofonen- og alle lo igen - for det var planlægning ned til mindste detalje.

Sallings konditorer - mester Malene Pedersen og elev Camilla Louberg - stod for bryllupskagen, der på toppen var pyntet med et bryllupspar - den ene mand bærer den anden.

- Jeg er altså den stærkeste, sagde Flemming Møller Mortensen muntert på spørgsmålet fra en gæst om hvem, der nu skulle bære.

Parret var i det hele taget både lykkelige, glade - og berørte.

- Jeg kunne næsten ikke holde tårerne tilbage i kirken. Det var så rørende, sagde Morten K. Thygesen.

- Og så rigtigt, som Flemming Møller Mortensen tilføjede.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...