Juletræssælgere på Gammeltorv satser på små træer til folk i midtbyen

AALBORG: De er så små, at de stadig kan bæres.

De fylder ikke meget i en lejlighed eller på en altan. De kan plantes ud og bruges næste år - og så drysser de ikke.

Små juletræer i potter er på mange måder ideelle, hvis man bor i byen og har begrænset plads. Derfor er det også netop pottetræerne, som Studenterbiksens Juletræssalg på julemarkedet på Gammeltorv satser på i år.

Katrine Schousboe
De små træer kommer med en pose i sækkelærred, man kan trække op over potten. Foto: Torben Hansen

- Vi ser selvfølgelig meget gerne, at de bliver plantet ud igen, så det ikke belaster miljøet, at man har juletræ, fortæller Wenja Heijkoop og Jimmi Hjulmand Sørensen, der står bag juletræssalget på markedet.

Pottetræerne kommer i fire forskellige sorter og lidt forskellige højder til priser mellem 200 og 250 kroner, og så følger der en lille pose i sækkelærred med, man kan trække op om selve potten. Er man mere til at helt traditionelt afskåret træ, kan Studenterbiksen også klare det. De store træer bliver prissat efter højde og selv om julemarkedet først åbner til middag i dag, har parret allerede leveret deres første træ.

- Vi var ude med et 3,8 meter højt træ i Stage forleden, så der fik vi lige øvet, siger Jimmi Hjulmand Sørensen.

Katrine Schousboe
Wenja Heijkoop og Jimmi Hjulmand Sørensen har ansat en blomsterbinder, der står for at lave kranse og dekorationer - blandt andet af materialer, de selv har samlet. Foto: Torben Hansen

Det er første år, at parret, som også sælger brændte mandler rundt omkring i byen, kaster sig ud i juletræssalg. Udover træerne er der hjemmelavede kranse, dekorationer og friske blomster.

- Vi har sammen med vores mødre samlet masser af kogler, grene over andre materialer hen over efteråret, sådan at alt det, vi har har forskelligt udtryk. Vi bruger kun håndlavede lys i 100 procent stearin, sådan at det er kvalitet, fortæller Wenja Heijkoop.

Julemarkedet på Gammeltorv åbner i dag, fredag, kl. 12.

Kl. 16.30 synger Stig Rossen julen ind på pladsen, og kl. 17 bliver der talt ned til, at julelysene i hele Aalborg City bliver tændt.

Katrine Schousboe
Parret leverer de traditionelle juletræer gratis, hvis man køber for et vist beløb i butikken. Studerende får altid gratis levering. Foto: Torben Hansen
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...