Beboere og erhvervsliv står sammen om aktiviteter - på søndag er der arrangement for studerende

AALBORG: Ambitionen er, at Frederikstorv skal være et sted, der summer af liv, efter parkeringspladserne er fjernet fra brostenene.

I spidsen for projektet står Mit Frederikstorv; det er en gruppe bestående af erhvervsliv og borgere i området.

- Vi arbejder på at gøre torvet til et mødested for folk, siger Maria Morre, der er koordinator for aktørgruppen og initiativet. Hun er ansat i Aalborg Kommune, som støtter planerne om at skabe nyt liv i området i udkanten af midtbyen.

Og det går rigtig godt.

- Der har været meget stor opbakning til de første arrangementer, siger hun og nævner blandt andet livemusik, loppemarkeder og udeservering.

Dertil kommer, at torvet også summer af liv, når der er torvedag onsdag og lørdag.

Og på søndag er Frederikstorv tilegnet byens studerende. Der vil være loppemarked med genbrugsfund, mulighed for at købe brugte cykler samt stifte bekendtskab med De frivilliges Hus, der har fokus på Aalborgs foreningsliv og forskellige netværk.

Og bare rolig; hvis sulten melder sig, er flere foodtrucks indenfor rækkevidde - med studievenlige priser, naturligvis.

Arrangementerne fortsætter året rundt, allerede planlagt er blandt andet høstfest, måltidsfællesskaber ved langborde og et familiearrangement - sidstnævnte med mulighed for i samarbejde at bygge Aalborg i pap, det er et samarbejde mellem Mit Frederikstorv og Elsk Aalborg International.

- Vi skal indtage byrummet og vise potentialet i et torv så tæt på centrum. Vi skal prøve forskellige muligheder af, og vi er meget lydhør overfor forslag, siger Maria Morre.

Hun fremhæver det store engagement, der er fra både beboere og erhvervsliv.

- Uden deres opbakning kunne det her slet ikke lade sig gøre, siger hun.

- Frederikstorv er et område med mange forskellige etniciteter, og der skal være plads til mangfoldighed. Derfor er det også en stor styrke, at det er dem, der bor her, der har indflydelse på, hvad der sker - og skal ske.

Søndagens Velkommen til Aalborg finder sted fra klokken 10 til 15.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...