Vi har spurgt personer fra byen om deres helt særlige sted - denne gang forfatter Julie Midtgaard om Vestbyens baggårde med streetart og syrener

AALBORG: Måske har du et selv? Et helt specielt sted, hvor du slapper af, nyder en smuk solnedgang - eller måske mødes med dine venner. I løbet af sommeren fortæller en række personer fra byen om deres særlige sted, forfatter Julie Midtgaard holder af Vestbyens baggårde med streetart og syrener:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker Vestbyen!

Vi har travlt byliv lige uden for lejlighedens hoveddør og en grøn oase uden for bagdøren, og sådan er det mange steder i området. Alverdens små, afskallede porte kan føre ind til de fineste stier og haver. Min altan, der vender ud over vores skønne baggård, er nok mit yndlingssted i hele verden, og her slænger jeg mig i solen med en god bog, udtænker nye plots, drikker drinks med en veninde eller griller med min kæreste.

Som forfatter går jeg rigtig mange ture. Når jeg er gået i stå med skrivningen eller trænger til en pause fra en lang skrivedag, mangler inspiration eller bare vil hyggesnakke med en, jeg holder af, tager vi som regel små ruter mellem Vestbyens baggårde.

Det føles lidt eventyrligt at bevæge sig fra travlt byliv fyldt med grinende, råbende, sommerglade, musikspillende, fitnessdyrkende, handlende mennesker og ind i gårdene, der på magisk vis lukker støj og bilos ude og i stedet ekkoer fuglesang, egne tanker og dæmpede stemmer. Og så er der ofte gjort ret meget ud af planteranker og blomster.

På ruten er der fine, farverige huse (hvilket jeg først virkelig bemærkede, da et amerikansk vennepar stillede sig op for at tage billeder med bemærkningen om, at det mindede dem om Nyhavn), for ikke tale om street arten på endegavlene, eller den smukke, gamle bygning på hjørnet mellem Nordvestvej og Annebergvej, der i sin tid var Aalborgs drengehjem. Og så kan turen mellem baggårdene udvides til en tur ned langs Annebergstien hvor syrener hænger tungt mellem små, hyggelige kolonihavehuse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...