Du kan sætte tænderne i napolitanske pizzaer bagt i stenovn

AALBORG: Det er en drøm, der går i opfyldelse, når 21-årige Mateo Velandia snart åbner sit pop op-pizzeria Classico Momenti i midtbyen. Et pizzeria, der skiller sig ud ved at være mobilt, så du finder det forskellige steder rundt omkring - og på tidspunkter, der offentliggøres hen ad vejen.

Mateo Velandia har altid haft stor passion for støvlelandet, og "elsker du Italien, elsker du pizza".

Tina Larsen
Pletterne, der i pizzasprog hedder leopardpletter, kommer når du bager i stenovn ved høj varme, og de signalerer en sprød kant. Foto: Classico Momenti

- Jeg har opholdt mig i Italien ad flere omgange, og der lærte jeg at lave ægte, napolitansk pizza fra bunden. Og da jeg kom hjem, så jeg et kæmpe hul i markedet i forhold til at lave de originale pizzaer bagt i stenovn, siger han.

- Ud fra det napolitanske koncept bruger jeg specialmel, så man får en sprød og tynd bund og luft i skorpen, og jeg importerer selv lokale råvarer og delikatesser fra Italien. Mine pizzaer er bygget med de italienske grundsten; enkelt og simpelt - også i forhold til toppings.

Den mobile stenovn finder du første gang i midtbyen på torsdag, 8. juli.

- Konceptet er, at pop op-pizzeriaet er 100 procent mobilt, så jeg kan rejse rundt i hele landet og få nogle erfaringer, siger Mateo Velandia.

- Jeg håber også, at Classico Momenti på sigt vil være til stede på eksempelvis streetfood, markeder og til private fester.

Placeringen på torsdag, 8. juli, bliver enten på Gabels Torv eller i baggården til Slotsgade 20, det kan du følge med i på @Classico.Momenti på Instagram. Åbningstiden er fra klokken 16 til 20.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...