Henrik Holm har travlt - både arvestykker og nyt design er populært

NØRRESUNDBY: Han er altid tro mod det møbel, han arbejder med; Henrik Holm sætter en ære i at give nyt liv til gamle møbler.

- Det er ofte arvestykker, private kommer ind med, og det skal laves på den helt rigtige måde, så sjælen er med, siger han, der blev uddannet møbelpolstrer i 2009.

- Vi har respekt for, at hvert enkelt møbel betyder noget særligt for ejeren.

Tina Larsen og Nicolas Cho Meier
Henrik Holm har flere lærlinge ansat, den blå stol er designet af Freja Aslak Lutzke, der bestod sin svendeprøve med den og også har deltaget i DM i Skills.

Private og erhverv

Kunderne er en blanding af private og erhverv der efterspørger nyt design - og de stiger så meget i antal, at Henrik Holm nu er flyttet i nye og større lokaler på Virkelyst i Nørresundbys industrikvarter langs Hjørringvej.

- Lige siden jeg blev selvstændig, har målet været at ansætte mindst en ny kollega hvert år, siger han.

I dag er der ni ansatte i værkstedet, hvor ruller med stof i mange farver og mønstre lyser op, og der bliver tegnet og målt op med stor præcision, inden saksen klipper stykker i alskens størrelser og faconer.

Henrik Holm er ikke i tvivl om årsagen til firmaets vækst:

- Vi arbejder godt sammen, og det giver en høj standard og god kvalitet i det, vi laver.

Tina Larsen og Nicolas Cho Meier
Foto: Nicolas Cho Meier

Udbud og efterspørgsel

Henrik Holms firma er en del af AP Møbelpolstring, der har yderligere to afdelinger og samarbejder om projekter i hele landet.

Han arbejder især med specialdesignede møbler, og i dag bruger Henrik Holm størstedelen af sin tid på kontoret, hvor fokus er på udbudsmaterialer og tilbud.

- Vi laver mange projekter, hvor vi har arkitekter til at tegne, en snedker former møblet, og vi sætter skum og stoffer på.

Senest har medarbejderne i virksomheden blandt andet betrukket bænkene på Salling Rooftop, stået for møbler til Aarhus Statsbibliotek samt Mascots nye hovedkvarter ved Silkeborg.

Tina Larsen og Nicolas Cho Meier
Foto: Nicolas Cho Meier

Den perfekte helhed

At det er kommet så vidt, er et af de tilfælde, der er med til at forme livsbanen.

- Jeg er egentlig uddannet i landbruget, og jeg har arbejdet som fodermester, men da min kæreste fik arbejde i København, fulgte jeg med, siger 39-årige Henrik Holm, der kommer fra Gandrup og i dag bor i Vodskov.

- I hovedstaden fik jeg job som arbejdsmand hos en møbelpolstrer, og efter et års tid tilbød han mig en læreplads. Det har jeg aldrig fortrudt, jeg kan godt lide den glæde, godt håndværk giver til folk.

Fascinationen ved at skabe deler han med egne ord med sine medarbejdere.

- Det er vigtigt for mig, at folk kommer herind i værkstedet og henter deres møbler, så medarbejderne også ser, at kunderne er tilfredse. Det betyder meget for mig, at mit personale også ser glæden ved det arbejde, de laver.

Og at kunderne netop er både private og erhverv, ser Henrik Holm som en stor styrke. Han vil ikke af med nogen af delene, for ham skaber de den perfekte helhed.

- Jeg kan godt lige at skabe noget nyt, og samtidig er der noget helt særligt over at arbejde med gamle møbler. Det er trods alt det, min interesse for møbelpolstring udspringer af.

Tina Larsen og Nicolas Cho Meier
Foto: Nicolas Cho Meier
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...