Aalborg Operafestival fra torsdag 9. august har masser af gratis tilbud både indendørs og udendørs

AALBORG: Det er landets måske bedste sangere og musikere, du kan opleve ved Aalborg Operafestival, som synges og spilles i gang torsdag 9. august med flere arrangementer. I løbet af de fire dage, festivalen varer, er der masser af gode tilbud til musikelskere.

Flere af arrangementerne foregår udendørs og er gratis, mens andre er indendørs og kræver, at man betaler entre.

- For os har det været vigtigt at vi har en festival, der består af en række arrangementer, hvoraf nogen er gratis, siger festivalleder Jakob Næslund Madsen.

Det har også været vigtigt at gøre festivalen til et kulturtilbud for alle. Bl.a. derfor er der en række udendørs tilbud.

Første arrangement er torsdag eftermiddag kl. 14 på Trekanten i Aalborg Øst. Det er en børneopera "Vølvens Dom". Den er baseret på et digt fra den nordiske mytologi: Verden er ved at gå under og menneskene råber om hjælp hos Vølven.

Senere torsdag eftermiddag vil musikstuderende forsøge at komme igennem Tryllefløjten på 25 minutter. Det er i foyeren i Musikkens Hus med gentagelse lørdag i Klostergården. Og torsdag aften er der åbningskoncert i Koncertsalen i Musikkens Hus med Aalborg Symfoniorkester, Filharmonisk kor og solisterne Cornelia Beskow og Magnus Vigilius.

Jakob Næslund Madsen vil ikke udnævne et bestemt arrangement som festivalens clou.

- Men jeg er meget spændt på de mange arrangementer, der er på C. W. Obels Plads. Hvis sommervejret fortsætter, kan det blive rigtig hyggeligt, fortæller Jakob Næslund Madsen.

Et af arrangementerne på C. W. Obels Plads er med Jacob Binzer fra D.A.D, som sammen med cellist Josefine Opsahl og operasanger Andrea Pellegrini genfortolker sange fra barokken til i dag. Det er lørdag eftermiddag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...