Marianne Iversen og Lars Libak rejser rundt i Europa i autocamperen Betty - mød dem her

AALBORG: De har bygget deres varevogn om til autocamperen Betty, og Marianne Iversen og Lars Libak er i gang med et månedlangt eventyr rundt i Europa. De har tidligere boet og arbejdet i København, og med flytningen til Aalborg tidligere på året fulgte også planen om først at rejse ud i verden og derefter søge job. Første del af oplevelsen for 32-årige Lars Libak og 31-årige Marianne Iversen er en rundtur i Spanien

Tina Larsen
Marianne Iversen og Lars Libak har bygget deres varevogn om til autocamperen Betty. Foto: Michael Koch

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker I så?

Vi flyttede til Aalborg fra København 1. maj i år, og flytningen har først og fremmest betydet en tilbagevenden til vores jyske rødder - vi har vores forældre tættere på, og vi har lidt mere plads omkring os her i Aalborg.

Vi nyder roen, folk er positive og giver sig god tid til hinanden.

At vågne til mågeskrig er også noget, som gør Aalborg ”autentisk”.

Tina Larsen
Foto: Michael Koch

Hvilke steder betyder noget særligt for jer i byen?

Dagen efter vi var flyttet, startede Marianne som frivillig i Game Streetmekka og Lars blev medlem - her er vi blevet taget imod med åbne arme, så Game har helt sikkert været med til at flytningen til Aalborg føltes helt rigtig.

Tina Larsen
Foto: Michael Koch

Hvad kommer I til at savne mest ved Aalborg, mens I er afsted?

Vi kommer til at savne de mange aktiviteter Aalborg byder på - lige fra breakdance i Game til yoga i Nordkraft. Gåturene ved havnen, og den fine solnedgang der følger med.

Derudover kommer vi ikke mindst til at savne vores gode dobbeltseng, ovnen i køkkenet samt vores varme bad.

Vi har dog gjort et grundigt stykke arbejde for at gøre vores van Betty så komfortabel og hjemlig som muligt på dens 6 kvadratmeter.

Vi har installeret vandhane med pumpe, spots og ventilation i loftet, køle/fryseskab, vinduer, skabe, bord og bænk, solpaneler på taget, samt isoleret hele vognen med rockwool og dampspærre. Dannebrog er hængt op i vinduet, så folk ikke er i tvivl om, hvor vi kommer fra.

Tina Larsen
Foto: Michael Koch

Hvordan tror I, at det kommer til at påvirke jeres syn på byen, at I rejser ud og får nye input?

Alle vores rejser har budt på et væld af indtryk og oplevelser, der ofte ændrer på det syn, man har på omverdenen.

Det er for eksempel dejligt at se den grønne omstilling, der i øjeblikket foregår i Europa. Vi har selv installeret solpaneler på taget af Betty, således vi er helt uafhængige af elnettet på vores rejse. Solpanelerne er nok til at køre vores køle/fryseskab, ventilation, elkedel samt oplade vores telefoner og andre devices.

Vi har ligeledes medbragt fiskestænger, så med lidt held kan vi jo næsten være selvforsynende.

I forhold til Aalborg vil vi formentlig sammenligne vores nuværende hjem med de indtryk, vi har samlet, og lade os inspirere af hvordan folk i Sydeuropa lever. Det var på en ferie i Tarifa (by i det sydlige Spanien, red.) sidste år, vi fandt inspirationen til at bygge og tage på eventyr i en campervan - så tiden må vise, hvad vi tager med os hjem af projekter denne gang.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for jer i jeres privat- og/eller arbejdsliv?

Nu har vi kun boet i byen i tre måneders tid, og det meste af vores tid har vi brugt i vores egen lille konvertere-varevogns-boble.

Men personalet og medlemmerne i Game glæder vi os til at vende tilbage til og lære endnu bedre at kende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...