Livet her

"Møgungerne" har indtaget kunstmuseet

Udstillingen "Store spejl på væggen der" lokker pilfingrene frem

12. oktober 2017 kl. 14:59

AALBORG: "Møgungerne" har indtaget kunstmuseet i Aalborg. Kunsten på Kong Christians Allé er faldet i eventyrlystne børns hænder og fødder, og det kommer formentlig til at vare en rum tid endnu, før de slipper jerngrebet igen.

Møgungerne er i denne forbindelse de herlige, kærlige og nuttede børn og unge, der absolut ikke kan holde nallerne for sig selv, når de er med det fædrene ophav på f.eks. et kunstmuseum.

Når pilfingrene har fået formaning nummer 100 om absolut IKKE at røre eller pille ved nogen af de udstillede genstande, så overgår de med ét til den menneskelige kategori, der kort og godt benævnes som møgunger af forældrene, når det først er kommet så vidt.

Men her og nu har piben altså fået en helt anden lyd.

Så kom endelig indenfor med hele børneflokken - læs møgungerne - på Kunsten, der vil tage imod både møgunger, pilfingre og andre søde børnekategorier med helt åbne arme.

Tapetseret med spejle

Kunstmuseet har nemlig genoplivet og genopført bl.a. det hedengangne hurlumhejhus i nogle af udstillingslokalerne i det kulturelle marmorpalads, der kan få det til at krible og krable i både hænder og fødder på os alle.

I de gode, gamle dage var det nemlig et must i ethvert tivoli eller forlystelsespark med respekt for sig selv - og for gode folkelige og underholdningsmæssige værdier - at man kunne tilbyde et oplevelseshungrende publikum et forrygende hurlumhejhus, der var tapetseret med spejle fra gulv til loft.

Udstillingen "Store spejl på væggen", der netop er åbnet på Kunsten, lever til fulde op til både ry og format af et spejlkabinet i mange kunstneriske afskygninger, der kort og godt tager pusten - og ikke mindst balancen - fra én.

Fremhæves skal naturligvis udstillingens hovedværk, der på spektakulær og genial vis er udtænkt og skabt af den tyske kunstner Thilo Frank.

Hans spejlkabinet leder tankerne hen på gysermesteren Alfred Hitchcock, der også på diabolsk vis kunne kreere spænding og gys foruden en gedigen kæmpeklump i halsen på sages- og forsvarsløse seere og tilskuere.

Gynger ud i intetheden

Thilo Frank har således placeret en gynge til fri afbenyttelse midt inde i et kubeopbygget spejlpalads, og det er sikkert som amen i kirken, at børn og barnlige sjæle vil nyde gyngeturen ud i intetheden.

Børnene vil simpelthen elske at få lov til at røre ved det hele, og de må hellere end gerne.

Her på falderebet skal vi da lige høre, hvad et par søde og rare børn mener om f.eks. spejlkabinettet.

Den fire-årige Cilje Rasmussen fra Pandrup havde et sikkert og fast greb i storesøster Carolines (14 år) hånd, da de begav sig ind i spejlkuben og hen til gyngen.

Og her er deres kommentarer efter adskillige gyngeture:

- Nøj, hvor var det bare mærkeligt og sjovt.

- Man kan se sig selv gynge fra alle sider i spejlene, og så kan man gå på spejlgulvet.

- Kom - vi skal derind igen...

Annonceret indhold

Nyeste