Kom udenom besværet i køkkenet og få din Mortens and på en af byens spisesteder - vi guider dig her

Mortensaften står for døren - i år falder den nemlig tirsdag d. 10. november. Det er helt traditionelt lig med and på aftensbordet, og flere af byens spisesteder disker da også op med andemenu i forskellige afskygninger. Du kan både sætte kursen mod den klassiske andesteg, eller gå på opdagelse i noget nyt.

Ikke nok med at du slipper for at svede hjemme i køkkenet, støtter du også en branche i knæ ved at smide tørklæde og mundbind på og spise ude. Hvor, tænker du så måske? Vi giver dig et overblik over en håndfuld af mulighederne her.

Mortens Kro

Restauranten ved Mølleplads har vel næsten selvskrevet sig ind på listen. I 23 år har Mortens Kro nu serveret and- og gåsesteg Mortens aften, og det er heldigvis ikke et mønster, der bliver brudt i 2020 trods coronasituationen.

Mortens aften-menuen udgøres i år af følgende:

Forret: Rugmelstegt pighvarfilet serveret på glaserede skorzonerrødder, puré af spinat samt sauce af skovens svampe, grønne urter og revet vesterhavsost.

And: Ovnstegt dansk and, serveret med skysauce – kvædepuré, syltede hyben, brunede kartofler, og glaseret rødkål.

Dessert: Konditorens fyldte chokoladeæble med makron og karamelliserede mandler samt lun, hvid chokoladesauce.

Læs mere og bestil bord bord her.

Caféministeriet

Et stenkast fra Mortens Kro er Caféministeriet også klar med and, og her har man valgt at køre andesteg ad libitum. Du frit vælge, om du vil nyde måltidet i cafélokalerne eller hente som takeaway.

Lad os se nærmere på menuen:

Andesteg ad libitum: Serveres med hvide og brunede kartofler, varm rødkål, æbler med gelé, taffel-chips og andeskysauce.

Dessert: Dessertbræt med køkkenets søde sager.

Læs mere og bestil bord/takeaway her.

Restaurant Ombord

Ved bådehavnen i Aalborgs Vestby byder Restaurant Ombord indenfor til Mortens aften med andesteg på god, gammeldags manér. Udover maden kan du nyde godt af en førsteparkets udsigt til havnelivet og den smukke Limfjord. Men tilbage til det vigtigste: maden!

På Mortens aften-menuen er:

Hovedret: Klassisk andesteg serveret med rødkål, brunede, hvide og franske kartofler og andesovs.

Dessert: Gammeldags æblekage med makronrasp og flødeskum.

Læs mere og bestil bord her.

Bistro V

Den hyggelige Bistro V på Toldbod Plads er go-to, hvis du er til andemenu i en anderledes udgave. Du har både mulighed for at spise i restauranten og tage maden med hjem i privaten.

Til menuen, som lyder:

Hovedret: Sprødstegt andelår med selleripuré, stegte kartofler, andesauce, salat med vinterkål, tranebær og mormordressing.

Dessert: Pocheret pære med mørk chokolade og vaniljecreme.

Læs mere og bestil bord her.

Prinses Juliana

Aalborgs flydende restaurantskib, det tidligere hollandske skoleskib, melder sig også på banen med andemenu i anledningen af Mortens aften. Her kan du kaste dig ud i to eller tre retter alt efter sultens størrelse, og maden akkompagneres naturligvis af en helt formidabel fjorudsigt.

På menuen er:

Forret: Hummerbisque med stegt torsk, basquaise og aioli

Hovedret: Confiteret andelår serveret med karamelliserede rødbeder, bedebånd, jordskokkechips og grønt. Hertil petit pommes og andesauce.

Dessert: Æblesorbet med mazarinkage, vaniljecreme og makroncrumble

Læs mere og bestil bord her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...