Jasmin Rose deltager i Melodi Grand Prix med sangen Human - mød hende her

AALBORG: Jasmin Rose er en af de kunstnere, du kan møde, når der er Melodi Grand Prix i marts, hvor hun deltager med sangen Human. Jasmin Rose har haft musikken med sig hele sit liv, hun optræder i forskellige grupper og har blandt andet taget en musical-uddannelse i London. I dag er 32-årige Jasmin Rose i gang med en solistuddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium her i Aalborg - hun har boet i byen i snart tre år.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad tænker du så?

Jeg tænker hjem, trygt, dejligt, familiært og kraftig vind.

Jeg føler mig hjemme i Aalborg. Jeg elsker, at byen har alt, hvad jeg synes, en storby bør have. Samtidig er Aalborg en hyggelig, lille by, hvor man ofte ser nogen, man kender på gaden, man hilser på buschaufførerne, og folk smiler til hinanden på gaden.

Aalborg vil altid have en stor plads i mit hjerte, og jeg er så glad for, at jeg har haft muligheden for at bo i denne fantastiske by. Jeg mener virkelig, at man skal lede længe for at finde et bedre sted.

Tina Larsen
Musikkens Hus betyder noget helt specielt for Jasmin Rose. Foto: Henrik Louis

Hvilke steder i byen betyder noget særligt for dig?

Musikkens Hus har en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg elsker selve bygningen med dens spændende, futuristiske design, den står så smukt på havnefronten.

Det er der, hvor Det Jyske Musikkonservatorium har hjemme, og hvor jeg har tilbragt meget af min tid, mens jeg har boet her i Aalborg.

Jeg har haft nogle af mine største øjeblikke som sanger, musiker og performer i denne bygning.

Jeg har afholdt mine første koncerter som soloartist, jeg har lært så utrolig meget af mine dygtige undervisere, jeg har fået fantastiske venner for livet, og jeg har sågar stået på Koncertsalens scene sammen med Bobby McFerrin.

Alle disse øjeblikke er foreviget som highlights i mit liv, og når jeg har besøg af venner og familie, så får de altid en rundvisning i bygningen, da den symboliserer så mange positive ting for mig.

Og i den forbindelse er der endnu en ting omkring bygningen, som jeg må nævne. Det er på et mere personligt plan, men det er tilfældigvis også i denne bygning, hvor jeg for første gang mødte mit livs kærlighed, min kæreste.

Hvad betyder Aalborg for din karriere?

Aalborg er byen, hvor det for alvor startede.

Jeg har fundet mine egne vinger i denne by. Jeg er stadigvæk ved at udvikle dem, men Aalborg er stedet, hvor jeg har lært at stå på egne ben som kunstner. Det har betydet alt, at jeg har boet i Aalborg, og jeg ville ikke have været foruden denne oplevelse.

Tina Larsen
Foto: Henrik Louis

Hvad betyder det for dig, at du er med i grandprix - og hvad er dine forventninger?

Jeg er så taknemmelig over at være med i det danske melodi grand prix.

Jeg har ikke prøvet at være en del af så stort et show før, og det er et kæmpe udviklingsskridt for mig som sanger og performer. Det er en unik chance, og jeg er så glad for at have fået den.

Jeg har ingen forventninger, jeg tager det ét skridt af gangen. Mit eneste fokus og ønske for mig selv er, at jeg gør mit bedste.

Musik og sang er jo en rigtig stor del af dit liv - hvad er det, musik kan?

Musik og sang er for mig noget af det mest rørende og magiske, jeg kender.

Musik og sang giver muligheden for at udtrykke følelser på en måde, som for mig transcenderer alle andre former for formidling. Det er svært at beskrive, men lyden af sammensatte toner, der skaber smukke melodier og harmonier, kan være så dybt overvældende for mig, at det kan fremkalde tårer.

Og at stå og groove med til en fed rytme kan være så euforisk en følelse. Mit liv er fyldt med musik, og i min lejlighed er der næsten altid enten min kæreste eller mig (gerne os begge på samme tid), som går og synger, beatboxer, klapper rytmer eller danser rundt, for det gør os glade.

Jeg elsker at synge, og når jeg står på scenen og synger for et publikum, så er mit største ønske altid, at jeg formår at invitere publikum med ind i min fortælling, og at de går derfra med følelsen af, at de blev draget med ind i musikken og historien, og hvis jeg er heldig, at de har oplevet noget rørende og magisk.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig i dit arbejds- og privatliv?

Selvom han ikke bor i Aalborg, så underviser han på konservatoriet her i Aalborg, og han har haft en kæmpe betydning for både min og min kærestes udvikling som musikere. Professor i rytmisk korledelse Jim Daus Hjernøe har virkelig været - og er fortsat - en enorm og uudtømmelig kilde for min musikalske udvikling. Jeg er så utrolig taknemmelig for alle de ting, han har lært mig, og al den opbakning og støtte han altid viser mig. I mine - og mange andres - øjne er han en hjørnesten inden for a cappella musik, og jeg føler mig dybt heldig over, at min vej i livet har ført mig forbi ham.

Tina Larsen
Foto: Henrik Louis

Jeg vil også meget gerne nævne en rigtig god veninde, som jeg også har mødt gennem mit studie her i Aalborg. Hun hedder Helle Lykke Rasmussen, og hun bobler af liv og glæde, hun er sød og dygtig, og hun er helt klart en veninde for livet.

Min kæreste og jeg elsker at besøge Helle og kæresten Marc på Boulevarden. De er så dejlige, og vi elsker vores spilleaftener, hvor vi spiller en ophedet kamp af “Munchkins” eller går på opdagelse i de mørke, underjordiske og ork-inficerede gange i “Massive Darkness”.

Og sidst men ikke mindst er der min kæreste, som jeg allerede har nævnt et par gange. Senjka “RoxorLoops” Danhieux betyder det allerstørste for mig både i mit privatliv og i mit arbejdsliv.

Uden ham stod jeg slet ikke på scenen i Royal Arena til Melodi Grand Prix 7. marts. Han har betydet det største for min karriere, og uden det musikalske samarbejde vi har sammen, så var jeg ikke nået hertil.

Han er den dygtigste musiker, jeg kender. Jeg er stolt af at kunne kalde mig både hans musikalske samt livspartner, og jeg er stolt af, at vi kommer til at stå på scenen sammen 7. marts. Vi er hinandens bedste venner, og vi elsker at bo i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...