Seks boligforeninger i Aalborg laver koncerter med Ester Brohus

AALBORG: Det er en stor succes i Aarhus. Og nu kommer initiativet Musik på Hjemmebanen også til Aalborg med seks intimkoncerter i byens boligforeninger.

Det er BL - Danmarks Almene Boliger og ROSA - Dansk Rock Samråd, der sammen med sangerinden Ester Brohus står bag koncertrækken, og tanken er at bringe kulturen helt ud, hvor vi bor.

- Det er jo dejligt, at vores pilotprojekt med fire koncerter i Aarhus i februar har givet inspiration til andre. Hele seks almene boligafdelinger i Aalborg har bedt om, at også deres beboerhuse benyttes til en lokal koncert med Ester Brohus. Vi er sikre på, at vi har ramt rigtigt med denne satsning på lokal kultur, og det lover godt for samarbejdet med boligafdelinger over hele landet til næste år. Vi udvider samarbejdet med flere kultur-leverandører og forsøger at samle et meget bredt tilbud om kulturbegivenheder i 2019, siger chefkonsulent i BL, Niels Sørensen.

Tæt på musikken - der hjemme

Beboerhusene, der normalt huser lidt mere traditionelle tiltag som afdelingsmøder eller fødselsdage, har vist sig oplagte til arrangementerne.

Beboere og øvrige interesserede uanset alder, er velkomne, og ved at holde koncerterne lokalt, bidrager man til at trække kulturbegivenheder helt ind i lokalområderne. Det oplever publikum som værende både unikt og oplevelsesværdigt.

- Vi får det ud af det, at vi kan tilbyde vores beboere nogle helt unikke oplevelser, hvor man kommer rigtigt tæt på musikken, på egen hjemmebane. Det giver et ekstra pift, at det er i ens eget fælleshus, hvor man har de her oplevelser. Ester Brohus’ musik favner rigtigt bredt. Vi har helt unge - 20-30-årig - som gerne vil med, men vi har altså også ældre, som er tættere på de 80 end på de 70, som har sagt, at det vil de i hvert fald gerne med til, siger Pia Hornbæk, organisationsformand for Vivabolig i Aalborg.

Intime rammer er vigtigeEster Brohus er glad for at hendes musik er med til at skabe samhørighedsfølelse og fællesskab blandt beboere i lokalområderne.

- Det her er en anden måde at holde koncerter på, men en dejlig måde at møde folk helt tæt på. Især det at være tæt på dem, der bor der, betyder en del. Vi kan jo se, at de synes, det er fantastisk, at vi kommer ud til dem. De møder jo talstærkt op. Og så spiller den intime ramme også en stor rolle. Når vi er færdige med koncerten, har vi tid til at trykke folk i hånden og høre, hvordan det går - hvordan de har det. Det er meget livsbekræftende, siger hun.

Koncerterne finder sted 28. maj i Himmerland Boligforening Aktivitetshuset, Sallingsundvej. 29. maj Aktivitetscenter Grønlands Torv. 30. maj Globen, Aggersundvej. 31. maj Himmerland Boligforening, Skylounge Larsen Waterfront, Rendsburggade. 6. juni Viva Boligforening, Kayerødsgade, festlokalet. 7. juni Viva Boligforening, Fælleshuset Strynøgade.

Billetter kan købes i foreningerne eller på rosa.safeticket.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...