Marcus Delfer guider dig til oplevelser i Aalborg de kommende dage

AALBORG: Weekenden er som oftest den bedste tid på ugen, hvor man har frit slag i bolledejen til at vælge, om man vil ligge på divaneseren, spise junkfood eller kombinere det hele med en solid omgang oplevelser. Vores by rummer det hele, og på bedste vis har vi borgere altid et bredt udvalg af muligheder for at få boostet sjælens kulturvitaminer.

Så hvad skal man vælge? Vi har samlet et lille udpluk af spændende ting, du kan bruge din weekend på. Gør klar til bæredygtighedsfestival, musik samt efterårs-lopper og gademad.

Onsdag - lørdag: Bæredygtighedsfestival

Igen i år holder byen bæredygtighedsfestival, hvor du som altid får serveret en buffet af forskellige oplevelser.

Festivalen starter allerede i dag, onsdag, og fortsætter fire dage frem, og derfor bør du egentlig tjekke programmet ud for de forskellige arrangementer, der kunne falde i din smag. Eksempelvis kan du i morgen, torsdag, tage på en bæredygtig byvandring eller se Danmarks første brintbus foran AKKC.

Fredagen byder blandt andet på foredrag om grønt forbrug, lørdag kan du eksempelvis lære at dyrke muslinger samt meget mere. Dertil holder cyklistforbundet cykeludflugter samtlige af festivalens dage, så der er rig mulighed for at få nogle hyggelige dage.

Lørdag: Koncert på Studenterhuset

Måske siger navnet Sarah Mariegaard dig ikke noget, når du umiddelbart lige hører det. Men hører du hendes stemme, vil du sandsynligvis genkende den fra radioen, hvor hun går under kunstnernavnet Soleima. For få år siden tog hun, fuldt fortjent, adskillige nomineringer og enkelte musikalske priser ved Gaffaprisen, Steppeulven, Danish Music Awards og P3 Guld.

Efter et par år på de danske scener har Soleimas lyd også vakt genklang i udlandet, hvor flere større medier som BBC Radio 1, Noisey og I.D. Magazine har sat fokus på den danske sangerinde, hendes musik og forførende stemme.

Det seneste halvandet år har Soleima været i studiet og fokuseret på at skrive ny musik, som du forhåbentlig kan få en forsmag på, når hun indtager Studenterhuset lørdag aften. Bemærk: billetter koster 160,- og skal bestilles online via Studenterhusets hjemmeside. Dørene åbner 20.30 og koncerten starter klokken 21.

Søndag: Loppemarked ved Streetfood

Om det er vinter, forår, sommer eller efterår er ligegyldigt. Det er altid sæson til en god handel, og den kommende søndag kan du lave en genbrugsvenlig en af slagsen, når Streetfood slår dørene op for deres store loppemarked i deres nye hal Royal Hall. Det er for sent at booke en stand, da de allerede er optaget, men det betyder dog, at der er ekstra stor sandsynlighed for at finde noget, der kan falde i din smag.

Dørene åbner klokken 11.30, og loppemarkedet lukker klokken 17. På grund af Covid-19 lukkes der kun 100 mennesker ind ad gangen til loppemarkedet, men heldigvis er der rig mulighed for ikke at spilde ventetiden - såfremt den skulle opstå. I hallen ved siden af kan du altid få lidt at spise, spille shuffleboard, brætspil, arkadespil og ellers bare hygge med dine nærmeste.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...