180 bands spiller i Nordkraft, når der er Ungdomsringens Musikfestival i næste uge

AALBORG: Nordkrafts rå beton kommer til at summe af liv, når unge fra hele landet i næste uge rykker ind for at være med til Ungdomsringens Musikfestival.

180 bands fra hele landet samt Belgien, Sverige og Grønland spiller ved den store festival for ungdomsbands.

- Det er ret vildt. Det tog kun 14 dage, fra vi åbnede for tilmelding, til alle spilletider var optaget, siger Rolf Bekker fra UngAalborg og medlem af styregruppen bag festivalen.

Det er blot andet år, at musikfestivalen finder sted i Nordkraft efter tidligere at have haft hjemme i Aalborg Kongres & Kultur Center. Men meget tyder på, at flytningen til kulturcentret i midtbyen har gjort festivalen godt.

I hvert fald har der været stigende interesse for at deltage både sidste år og i år.

- Selvfølgelig er det svært at sige, hvad der lige nøjagtig gør det, men generelt var der sidste år en følelse af, at det var et godt sted at være, og de unge følte sig meget velkomne. Jeg tror, det smitter af på interessen for at være med, siger han.

Katrine Schousboe
Mange unge bliver tiltrukket af, at de kan stå på de samme scene, som nogle af deres idoler, vurderer arrangørerne. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Festivalen åbner fredag 18. januar kl. 19 og fortsætter til midnat. Lørdag går det igen løs på seks scener i Nordkraft bl.a. Skråen og Royal Stage.

Og netop muligheden for at komme til at stå på den samme scene som store danske og udenlandske bands har stor tiltrækning på festivalens deltagere, vurderer Rolf Bekker.

- Det er en ret enestående mulighed for at prøve sig selv af som band, og mange arbejder hen mod at komme her og præsentere, hvad de kan. Samtidig er der et rigtig godt fællesskab omkring musikken, fortæller han.

Skal åbnes mod byen

Det er 36. gang, at Ungdomsringen arrangerer festival.

Men selv om styregruppen efterhånden har stor erfaring, er man også bevidste om at forsøge at udvikle konceptet. Et er ønskerne er, at man kan åbne festivalen mere mod byen, sådan at flere aalborgensere får lyst til at komme forbi og se, hvad de unge kan.

I år er der som noget nyt udstilling af tegning og kunst i Kunsthal Nord, og næste år er det planen at tage hul på et nyt projekt med musikvideoer, som skal vises i Biffen i samarbejde med den lokale kortfilmfestival Filmkraft.

Endelig samarbejder man med Aalborg Events om at udbrede kendskabet til festivalen.

- En del af ideen med at flytte var netop at åbne os mere overfor byen. Og hvis det ellers kan lykkes i de her rammer, vil vi gerne tilbage til det flow, vi havde i 1990‘erne, hvor festivalen var på sit højeste, siger Rolf Bekker.

Katrine Schousboe
Festivalen vil gerne åbne arrangementet mere, så flere i byen for lyst til at komme forbi. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

I Nordkraft er man glade for indirekte at være med til at udvikle festivalen og for at have fået den som et fast punkt på forårets program.

- Den ligger godt i tråd med de aktiviteter, der ellers finder sted i huset. Vi har koncertstederne, men der er også mange andre kunstscener, der læner sig op ad musikken, siger leder af Nordkraft Event Mads Bang Pedersen.

Han tilføjer, at festivalen samtidig er en god mulighed for at også at vise både Nordkraft og byen frem for nogle unge og på den måde være med til at påvirke deres opfattelse af byen.

- Det vi hørte fra de unge sidste år var, at der er nogle rammer og en energi her, som tiltaler dem, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...