20 navne fordelt på fem scener spiller ved Musikkens Beat. Se hvem de første navne er her

AALBORG: Det bliver en fødselsdagsfejring lidt ud over det sædvanlige, når Musikkens Hus her i foråret kan markere, det er fem år siden, at man slog dørene op for første gang.

Store navne skal være med til at fejre fødselsdagen, men den helt store nyskabelse er dog en ny todages musikfestival Musikkens Beat.

26.-27. april rykker en række af landets mest aktuelle kunstnere ind i Musikkens Hus og giver 20 koncerter fordel på fem scener.

- Det er med stor glæde, at vi endnu en gang kan præsentere et nyt og unikt koncept i Musikkens Hus. Vores ambition er at være nyskabende i tilgangen til at drive et moderne koncerthus, og det, at vi nu kan præsentere vores helt egen festival, understreger dette på bedste vis. Det bliver en fødselsdagsfejring ud over det sædvanlige, og vi glæder os til at fylde hele huset med ægte festivalstemning, siger adm. direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen.

Det foreløbige program bliver først offentliggjort i morgen, fredag 25. januar, på musikhusets hjemmeside, men allerede nu står det fast, at navnene blandt andet tæller popduoen Phlake, Bikstok Røgsystem, When Saints Go Machine og upcoming navne som Nicklas Sahl, Aleksander Oscar, Av Av Av og Clara.

Herudover vil huset i bedste festivalstil offentliggøre flere kunstnere de kommende måneder.

- Vi stræber kontinuerligt efter at sætte Aalborg øverst på den kunstneriske dagsorden i Skandinavien, siger Lasse Rich Henningsen om de tiltag, der gøres i forbindelse med fødselsdagen. Foto: Musikkens Hus

Fødselsdagsfejringen vil ud over festivalen desuden bestå af en række internationale besøg af bl.a. den store rusiske stemme Anna Netrebko, Boston Symphony Chamber Players og den amerikanske jazzpop sanger Jamie Cullum, der var med til at indvie huset for fem år siden.

Den tidligere Dúné-forsanger Mattias Kolstrup kommer sammen med Barbara Moleko i en ny akustisk opsætning og endelig laver Mads Langer et særligt fødselsdags-setup med strygere fra symfoniorkestret.

- Vi vil ikke være et hus, som blot præsenterer færdige koncepter fra andre dele af landet og verden. Vi vil selv skabe kunst sammen med de kunstnere, der besøger os. Vi stræber kontinuerligt efter at sætte Aalborg øverst på den kunstneriske dagsorden i Skandinavien. Det er godt for byen og for kulturen, og det er godt for den nordjyske selvforståelse, siger Lasse Rich Henningsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...