Der sker et eller andet med fuglene i Østre Anlæg.   Aalborg 09. marts 2023.
Livet her

Mystisk: Fugle falder om på stribe i lokal park

Mystiske dødsfald plager Østre Anlæg

09. marts 2023 kl. 18:49

AALBORG: Charlotte har i mange år gået tur med sin hund i Østre Anlæg, men siden december har hun lagt mærke til, at noget har ændret sig.

Og de seneste dage har den været helt gal.

Næsten hver dag ser hun adskillige døde fugle liggende rundt omkring. 

- Det er ikke normalt, og der er flere af dem, der går dernede, der undrer sig over, hvad fanden der foregår. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger hun til Nordjyske.

Stigning på 1000 procent

Hun har også meldt sine fund til Fødevarestyrelsens fugleinfluenza-app. Når man som borger gør det, sender myndighederne folk ud for at tjekke dyrene for fugleinfluenza. Nogle melder det også til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral.

I februar i år har der været 33 anmeldelser af syge eller døde fugle til Dyrenes Beskyttelse i Aalborg. Samme måned sidste år var der tre.

- Vi har haft usædvanligt mange henvendelser til vagtcentralen om syge fugle i Aalborg siden årsskiftet. Særligt i området omkring Østre Anlæg, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Bare de seneste 11 dage er 11 fugle blevet nødaflivet i og omkring parken. En om dagen.

Tre mere torsdag

Yvonne Johansen fortæller, at de fleste har været mindre fugle som solsort, krager og duer, og samtlige af fuglene er blevet nødaflivet af Falck eller Dyrenes Beskyttelses dyrereddere, fordi de har været meget syge.

Men årsagen kender hun altså ikke.

- Vi følger situationen nøje og håber, at Fødevarestyrelsen lykkes med at finde årsagen, siger Yvonne Johansen.

Det er stadig uvist, om nogle af de mange nyligt døde fugle i Østre Anlæg har haft fugleinfluenza, er ramt af en parasit eller noget helt tredje, men de er nu sendt til analyse hos Fødevarestyrelsen. 

Fødevarestyrelsen fortæller, at man alene torsdag har fået tre henvendelser om døde eller syge fugle i Østre Anlæg. Det vil tage 7-10 dage, før man har et resultat, oplyser de.

Annonceret indhold

Nyeste