Hvordan er det nu lige med juletræet - og skal gavebåndet egentlig i restaffald? Her er en guide til, hvordan du sorterer

AALBORG: Må juletræet komme i haveaffald? Skulle gavebåndet i restaffald eller? Og hvor var det nu, de gamle lyskæder skulle hen?

Sådan lyder det fra Aalborg Forsyning, der har lavet en guide til julesortering, så mest muligt af dit juleaffald bliver sendt til genanvendelse:

1. Net fra juletræet, appelsinerne mv.

Net fra juletræet, appelsiner mv. skal i restaffald. Det sætter sig nemlig fast ude på vores sorteringsanlæg, hvis det ender i din plast- og metalcontainer.

2. Lyskæden

Mindre lyskæder kan afleveres som minielektronik i de nedgravede containere eller i en 4L gennemsigtig pose, du hænger på krogen på din plast- og metalcontainer. Husk at tage batterierne ud og sortere dem - også i en pose på krogen eller i de nedgravede.

Større lyskæder kan du aflevere i elektronik på genbrugspladsen.

3. Batterierne

Husk at tage brugte batterier ud af lyskæder, julepynt, legetøj og andet elektronik, da de indeholder værdifulde råstoffer.

Du kan sortere dem i de nedgravede containere eller i en 4L gennemsigtig pose, du hænger på krogen på din plast- og metalcontainer. Er der andre lokale indsamlingsordninger, må du også gerne benytte dem.

4. Papkasserne

Store papkasser skal du aflevere på genbrugspladsen. Mindre papkasser og lignende kan du rive i små stykker, så det ikke sætter sig fast i din container eller i de nedgravede containere.

5. Flamingo

Du kan aflevere flamingo på genbrugspladsen. Containeren står lige ved siden af papcontaineren, så du kan nemt kan sortere flamingoen fra kassen og efterfølgende papkassen uden indhold samme sted.

Har du mindre flamingo, som du ikke kan aflevere på genbrugspladsen, skal det i din container til restaffald derhjemme.

6. Gavepapiret

Gavepapir kan genanvendes og skal i din container til pap og papir.

7. Gavebåndet

Gavebånd skal i restaffald. Det sætter sig nemlig fast ude på vores sorteringsanlæg, hvis det ender i din plast- og metalcontainer.

8. Julekalenderen

Mange julekalendere består af både pap og plastik, der nemt kan skilles ad, når sidste låge er åbnet (og spist). Sortér det i din container til henholdsvis pap/papir og plast/metal.

9. Juletræet

Du kan aflevere dit juletræ på alle vores genbrugspladser.

Der kan være trængsel mellem jul og nytår, så overvej om du vil udskyde dit besøg - og i stedet bruge tiden med familien.

Vil du slippe for turen på genbrugspladsen? Læs her hvornår juletræet bliver indsamlet på din adresse.

10. Fyrværkeri

Affyret fyrværkeri skal du aflevere på genbrugspladsen i containeren ’Rest efter sortering’. Ikke affyret, lovligt fyrværkeri kan du aflevere på genbrugspladsen i huset til ’Farligt affald’.

Du finder mere info om blandt andet åbningstider på genbrugspladserne her på Aalborg Forsynings hjemmeside

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...