Jens Rosenbeck, som ejer ejendommene i Jens Bangs Gade 6 og 8, mener ikke, at det planlagte byggeri passer til resten af gaden. Foto: Martin Damgård
Livet her

Naboer er ikke begejstrede for nye planer på Vesterbro

Planer om ny, stor ejendom på hjørnet af Vesterbro og Jens Bangs Gade får kritik

14. marts 2022 kl. 15:19
Opdateret 15. marts 2022 kl. 13:21

AALBORG: Planerne om at rive den eksisterende bygning på hjørnet af Vesterbro og Jens Bangs Gade i Aalborg centrum ned og erstatte den med et nyt byggeri i fem etager vækker ikke begejstring alle steder. I hvert fald ikke hos Jørgen Rosenbeck, som ejer de tilstødende ejendomme i Jens Bangs Gade 6 og 8.

Han er især ked af, at det lille hus i Jens Bangs Gade 4 også skal væk. For det er efter hans mening meget bevarelsesværdigt.

Det er det lille hus, der pt. rummer en bedemandsforretning, naboerne gerne vil bevare. Foto: Martin Damgård

- Det er jo så fint, at det blev præmieret af kommunen for godt og smukt byggeri i 1985, og derfor synes jeg også, det vil være en katastrofe at erstatte det med en mastodont, der kommer til at ligge klos op ad min ejendom, så man ikke kan se ud af køkkenvinduet på 1. sal, forklarer han.

Frisør Heidi Rytter (tv) og Jørgen Rosenbeck er begge ret utilfredse med de ny planer. Foto: Martin Damgård

Rosenbeck har ikke noget imod, at karréen på hjørnet forsvinder, for den har - efter hans mening- været forsømt længe. Men han synes, det er en katastrofe, hvis man tager nr. 4 med, for det er en pæn bygning, der passer godt til torvet og det gamle bindingsværkshus på den modsatte side af gaden, siger han.

Frisør Heidi Rytter, som ejer Hair By Rytter i Jens Bangs Gade 6, er helt enig.

- Det bliver et mareridt, hvis de skal til at bygge lige op og ned ad min salon. For der skal jo både rives ned og laves pilotering, og det kommer garanteret til at larme så meget, at man ikke kan høre, hvad kunderne siger. Og samtidig er jeg også bange for, at huset her slet ikke kan holde til det. For det er trods alt over 100 år gammelt, tilføjer hun.

Selvom antallet af etager trappes ned, så den ny ejendom ikke bliver væsentlig højere end Jens Bangsgade 6, er planen ikke populær blandt alle.

By- og landskabsudvalget nikkede for nylig ja til at give dispensation til byggeriet, der bliver i røde tegl med en kobber-lignende afslutning på toppen. Højden ud mod Vesterbro matcher naboejendommen på Vesterbro 89, mens byggeriet trappes gradvist ned i etagehøjde i Jens Bangs Gade.

Facaden og højden ud mod Vesterbro kommer til at ligne de funkis-bygninger, der findes i forvejen.
Annonceret indhold

Nyeste