Aalborg Kommune vil med fredningen sikre sig, at byens grønne åndehuller bevares for eftertiden. Her er det Skanseparken.  Foto: Aalborg Kommune
Livet her

Nallerne væk: Nu er Skanseparken og Østre Anlæg fredet

Aalborg Kommune har sikret sig, at fremtidige politikere ikke får fikse idéer om at snuppe de grønne åndehuller til at bygge på

01. september 2020 kl. 14:04

AALBORG: Befolkningstallet i Aalborg Kommune stiger hvert år, og det øger både brugen af byens parker og behovet for at inddrage arealer til bebyggelse.

Derfor har Aalborg Kommune besluttet, at Skanseparken og Østre Anlæg skal beskyttes med fredning, så kommende genrationer også kan få glæde af dem, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Der er et stort fokus på de grønne byrum, og efterspørgslen stiger. Samtidig oplever vi, at byerne i lyset af corona-pandemien i højere grad end tidligere anvendes til rekreation, leg og fysisk udfoldelse, og at lokale steder, der allerede tilbyder en offentlig tilgængeligt aktivitet, for eksempel et grønt område, har øget popularitet. Derfor er jeg glad for, at vi nu har fået Fredningsnævnets godkendelse, så vi kan sikre de to byparker for eftertiden til glæde for byens borgere, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand for By- og Landskabsforvaltningen.

Med fredningen fastholdes Skanseparken og Østre Anlæg som offentligt tilgængelige område, hvor der ikke er risiko for at fuglefløjt pludselig erstattes af larm fra piloteringsmaskiner.

Fredningen forhindrer, at Skanseparken og Østre Anlæg bliver bebygget. Foto: Aalborg Kommune
Annonceret indhold

Nyeste